Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren en zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Matching

 • Je hebt je aangemeld voor de bachelor Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Matching voor deze opleiding vindt plaats in de periode van woensdag 29 mei 2024 t/m woensdag 12 juni 2024.
 • De onderwerpen die tijdens UvA Matching worden behandeld, sluiten aan bij het eerste studiejaar.
 • Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze. 
 • UvA-Matching is een verplicht onderdeel voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

Studielast

De studielast van UvA Matching staat gelijk aan 1 EC (European Credit). Dit houdt in, dat we van je verwachten dat je 28 uur met studeren bezig bent (inclusief het volgen van colleges, zelfstudie en het maken van de digitale toets).

Canvas

 • Je neemt deel aan UvA Matching voor de bachelor Pedagogische wetenschappen via de digitale leeromgeving Canvas. Hier vind je alle informatie en artikelen die je nodig hebt. 
 • Je kunt inloggen in Canvas, via https://canvas.uva.nl/. Dit kan vanaf ongeveer halverwege mei 2024.
 • Log in met je UvAnetID (= studentnummer) en bijbehorend wachtwoord.
 • In de Canvascourse van UvA Matching Pedagogische wetenschappen vind je straks alle informatie en artikelen die je nodig hebt voor het volgen van het digitale hoorcollege en het on campus werkcollege. Ook zal je via de Canvascourse worden geïnformeerd over het exacte programma van UvA Matching Pedagogische wetenschappen.

Programma

Het programma van UvA Matching Pedagogische wetenschappen bestaat uit een periode van zelfstudie (lezen van artikelen als voorbereiding op het hoorcollege), het volgen van één digitaal hoorcollege (beschikbaar van 29 mei 2024 - 5 juni 2024), het volgen van een pn campus interactief werkcollege op de UvA (op 3 of 5 juni 2024) en een online toets (beschikbaar van 10 juni 2024 t/m 12 juni 2024).

 • Het digitale hoorcollege (via Canvas) wordt gegeven door docent Eddie Brummelmans en duurt ongeveer 50 minuten. Ter voorbereiding moet je een tweetal artikelen lezen. Let op, het hoorcollege is enkel beschikbaar van 29 mei 2024 - 5 juni 2024!
 • Op 3 juni (13.00 - 15.00 uur) of 5 juni (09.00 - 11.00 uur) volg je een werkcollege op de UvA. De dag hangt af van in welke groep je bent ingedeeld. De groepsindeling zal op Canvas beschikbaar worden gemaakt, zodra deze rond is. Zorg dat je voor de start van het werkcollege de artikelen hebt gelezen en het digitale hoorcollege hebt gevolgd.
 • De toets is beschikbaar van maandag 10 juni 2024, 09.00 uur, tot en met woensdag 12 juni 2024, 17.00 uur, en bestaat uit multiple choice en open vragen.

Studieadviseurs

 • Mocht je nog vragen hebben over deelname aan UvA Matching, dan kun je e-mailen naar: studieadviseurs-pow-fmg@uva.nl.
 • Ga je deelnemen aan UvA Matching en heb je dyslexie of een andere functiebeperking die misschien een voorziening tijdens de toets vereist? Stuur ons dan van tevoren een e-mail. Neem daarnaast alvast een kijkje op de UvA studentensite voor informatie over studeren met een functiebeperking aan de Universiteit van Amsterdam.

Wij wensen je een interessante UvA Matching toe!