Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Biologische kijk op de hersenen

Ik denk dat Psychobiologie uniek is door de biologische focus op de hersenen. In elk vak van de studie staan de hersenen centraal. Daarnaast is er in deze studie veel ruimte voor contact met docenten, en wordt er constant gekeken naar vernieuwing en indeling van het curriculum. Dat vind ik ook heel fijn, zo weet ik dat er alles aan gedaan wordt om de studie zo goed mogelijk in te richten.

Interessantste vak

Ik heb net het vak van Perceptie tot Bewustzijn afgesloten en ik vond dit echt heel leuk! Het tweede deel van het vak gaat vooral over verschillende theorieën over wat bewustzijn precies is en dit was allemaal nog heel nieuw voor me en daarom heel interessant. Het was binnen dit vak echt merkbaar dat je in je tweede jaar meer in thema’s werkt die psychologie en biologie combineren.

Echt een bèta-opleiding

Ik denk dat sommige studenten niet vanaf het begin doorhebben dat de studie wel echt een bèta-opleiding is. Er komt best veel biologie in de studie terug en je zit ook veel in het lab. Daardoor onderscheidt deze studie zich van psychologie. Psychobiologie is veel gericht op onderzoek doen.

Psychobiologie in de praktijk

Ik vind het heel erg leuk dat ik nu, door psychobiologie te studeren, fenomenen in mijn dagelijks leven herken en weet hoe ze tot stand komen. Als psychobioloog herken je meteen welk hersenfenomeen betrokken is bij een visuele illusie of weet je welk hersengebied een rol speelt bij een handeling die je aan het doen bent.

Na de studie

Tot nu toe spreekt de master Computational Science aan de UvA me heel erg aan. Ik vond statistiek in het eerste jaar heel leuk en was ook voor psychobiologie al geïnteresseerd in informatica. Ik zou het interessant vinden om met alle kennis die ik heb opgedaan in deze studie, later een ondersteunende rol te hebben in hersenonderzoek, bijvoorbeeld als computational scientist.