Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kennis in de praktijk

Wat mij vooral fascineert aan Psychobiologie is de kennis die je leert over het brein. De toepassing van deze kennis is duidelijk terug te zien in het dagelijks leven van zowel patiënten, als  gezonde mensen. Zo leer je eerst over afzonderlijke hersendelen zoals de hippocampus en het geheugen, waarna je leert hoe je deze kennis kan omzetten in effectieve behandelmethoden. Zo wordt losse kennis ineens toepasbaar in de praktijk.

Van Perceptie tot Bewustzijn

Ik vind het tweedejaars vak van Perceptie tot Bewustzijn super leuk omdat je hierbij leert over hoe perceptie beïnvloedt wordt door biologische processen, en dat dit ook andersom geldt: bewustzijn heeft ook invloed op perceptie. Zo zit er toch veel meer achter een optische illusie dan het in eerste instantie lijkt. 

Plan je studiewerk en voorkom stress

Voordat je aan Psychobiologie begint is het wel handig om te weten dat de opleiding iets meer biologie behandelt dan psychologie. Wees je daarnaast ook bewust van het feit dat de opleiding drukkere en minder drukke periodes kent. Daarom is het belangrijk dat je je studiewerk probeert te plannen. Dit zorgt voor een stuk minder stress en zorgen.