Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Afgestudeerden vertellen

We gaan in gesprek met afgestudeerde juristen (alumni). Zij vertellen over de verschillende beroepengebieden waarin ze werken. Lees de interviews om een beter beeld te krijgen van de grote verscheidenheid aan beroepsmogelijkheden die je hebt na het afronden van je rechtenopleiding.

Alumnus Benjamin Knuff

Benjamin Knaff heeft na zijn bachelor Rechtsgeleerdheid en de master Privaatrecht verschillende banen gehad. Inmiddels werkt hij als Senior Juridisch medewerker bij de rechtbank Amsterdam. ‘De studie was de perfecte voorbereiding op mijn werk.’

Lees het verhaal van Benjamin over zijn baan als Senior Juridisch medewerker

Anne Klugkist, alumnus Rechtsgeleerdheid

Anne Klugkist is juridisch adviseur bij de Directie Juridische Zaken van de gemeente Amsterdam. Een heel veelzijdige functie die zij heeft overgehouden aan een stage tijdens haar opleiding aan de UvA.

Anne Klugkist vertelt over haar werk voor de gemeente

Yannick Bijl

Yannick Bijl, jurist Europees recht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, besloot tijdens zijn studie geschiedenis aan de UvA te beginnen aan een tweede studie Rechtsgeleerdheid. ‘Ik miste toch wel de praktische kant’.

Yannick vertelt over zijn werk als overheidsjurist

Alumnus Sanne (39) bewijst dat je niet altijd het gebruikelijke studiepad hoeft te volgen om je doel te bereiken. Ze begon op latere leeftij, toen ze al bij de politie werkte, nog aan de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees het interview met Sanne van 't Hof over haar studie en werk als jurist bij Slachtofferhulp

Bedrijfsjurist

Een advocaat behartigt de belangen van de cliënt, adviseert hem bijvoorbeeld bij contracten of verdedigt de cliënt in geval van een geschil. Een ondernemingsrechtadvocaat vertelt over de dagelijkse praktijk.

Een advocaat vertelt over de dagelijkse beroepspraktijk

Met een studie rechten kun je ook in veel niet-juridische beroepen terecht komen, bijvoorbeeld in de journalistiek, bij de overheid of in de politiek. Een parlementariër vertelt over zijn werk als volksvertegenwoordiger.

Lees het verhaal van een parlementariër met een juridische achtergrond

Een rechter doet uitspraak over geschillen tussen twee of meer partijen. Deze rechter vertelt wat zijn werk zo interessant maakt.

Lees meer over het werk van een rechter

Als belastingadviseur ben jij hét contact met de Belastingdienst. Maar je geeft ook veel belastingtechnisch advies. We gaan in gesprek met een fiscalist.

Naar het interview met een fiscalist

Als internationaal jurist vertegenwoordig je Nederland in internationale onderhandelingen. Een interview met een internationaal jurist die actief is in de EU.

Meer over het vak van een internationaal jurist