Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Vergelijk

Honours College

Wil jij alles uit je bachelor halen? Meld je dan aan voor het Amsterdam Honours College of Law. Je volgt met een vaste groep medestudenten werkgroepen en masterclasses. En je komt in contact met de praktijk zoals de advocatuur, rechterlijke macht en ngo’s.

Over het Honours College

In deze video vertellen een studente, een advocaat en prof.dr. Marc de Wilde meer over wat het Honours College inhoudt en wat je ervan kunt verwachten.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Honoursprogramma: een uitdagend programma van 30 EC met o.a. het vak Retorica, ratio en recht en de Academic Excellence Track. Binnen de keuzeruimte kun je interessante vakken volgen aan andere universiteiten in binnen- of buitenland.
  • Inspirerende werkgroepen: je volgt alle werkgroepen van het reguliere bacheloronderwijs samen met de andere studenten die zijn toegelaten tot het Honours College.
  • JHV Phaedrus: deze academische vereniging organiseert o.a. masterclasses met toonaangevende juristen en academici en praktijkbezoeken aan advocatenkantoren.
  • Studeren aan een buitenlandse topuniversiteit: de UvA heeft een groot netwerk. Als Honours-student maak je kans op een plek aan een topuniversiteit als Columbia Law School of Stellenbosch University.
  • Uitstekend carrièreperspectief: je oefent je beroepsvaardigheden en maakt al vroeg kennis met de top van de wetenschap en de juridische praktijk.

Hoe doe je mee?

Voor extra gemotiveerde studenten zijn er de Asser-groepen. Voor de Asser-werkgroepen kun je je voor de start van de studie aanmelden. Dit is een mooie voorbereiding op Amsterdam Law Firm of het Honoursprogramma, maar geeft géén garantie op een plek in deze programma’s. Tijdens het eerste jaar van je studie kun je je interesse voor het honoursprogramma kenbaar maken. Afhankelijk van je cijfergemiddelde word je in het tweede semester van het eerste jaar uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voor het honoursprogramma.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Studenten en alumni over het Honours College

Honours-student Kristi Hogenes

‘Door het Honoursprogramma heb ik mij op zowel academisch als op sociaal niveau enorm kunnen ontwikkelen. Je verdiept je in de reguliere stof en krijgt de mogelijkheid om voortdurend met elkaar in discussie te gaan. De extra vakken zijn van enorme toegevoegde waarde. Zo leer je binnen het vak Retorica een sterk pleidooi te schrijven. Twee jaar later pas je deze kennis toe tijdens de Amsterdam Law Trials waar je het opneemt tegen de studenten van de VU en AUC.’

Honours-student Julian Bartelman

‘Mijn ervaring nu is dat het Honours College weliswaar extra tijd kost, maar dat het wel de moeite waard is. Elk blok zit je in een vaste werkgroep met dezelfde gemotiveerde studenten en krijg je les van de betere docenten. Dat klinkt misschien erg schools, maar het schept ook een band.’