Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wil je meer weten over een van de opleidingen van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen? Doe mee aan een van de online voorlichtingsactiviteiten, of neem contact met ons op.

Vragen over studeren aan de UvA

Heb je een algemene vraag over studeren aan de UvA? Zoals over studiekeuze, inschrijven, studiefinanciering, collegegeld of wonen en studeren in het buitenland? Hiervoor kun je terecht bij de Digitale Student Service Desk.

Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Vragen over de opleiding

Heb je specifieke vragen over je opleiding? Neem dan contact op met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW). 

 • Digitaal contactformulier

  De Digitale Student Service Desk (DSSD) is een digitaal contactformulier waarmee je vragen aan de onderwijsbalie kunt stellen. Ook kun je hier documenten uploaden of opvragen.

 • Telefoonnummer

  020 - 525 1251

 • Openingstijden

  We adviseren je vragen zoveel mogelijk schriftelijk via de Digitale Student Service Desk (zie hierboven) in te dienen. Wij proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Check voor updates m.b.t.de coronamaatregelen de website van de UvA.

  De onderwijsbalie is geopend op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur.

 • Adres

  Postadres

  Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen
  Postbus 15776
  1001 NG Amsterdam 

  Bezoekadres

  Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen
  kamer REC-E9.91A
  Nieuwe Achtergracht 127
  1018 WS Amsterdam

  Je vindt de onderwijsbalie op de 9e verdieping van gebouw E op de UvA Roeterseilandcampus. Dit bouwdeel is bereikbaar door in gebouw D de lift te nemen naar de 7e verdieping. Als je de lift verlaat, ga je direct rechtsaf door de glazen deuren.

  Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

  Ruimte REC-E9.91A (Gebruik de trap of liften bij ingang D).
  Nieuwe Achtergracht 166
  1018 WV Amsterdam

Vragen over studieadvies

Bij de studieadviseur kun je onder andere terecht voor:

 • inlichtingen over de diverse mogelijkheden binnen de opleiding;
 • advies bij individuele situaties zoals: bijscholing, studieplanning, verdiepingsmogelijkheden, topsport, functiebeperking, ziekte, combinatie studie/ werk, studiefinanciering, studeren en/of stage in het buitenland.
 • Studieadviseurs
  • De studieadviseurs voor Pedagogische en Onderwijswetenschappen zijn Loes van den Berg, Marian Haringsma en Samantha Reijne-Limburg.
  • De studieadviseur voor de Lerarenopleidingen is Noortje Gerritsen.
  • De studiebegeleiders voor de Universitaire Pabo van Amsterdam zijn Esther Erents, Jitske Steenbergen-Bosma en Christien Overdiep.
 • E-mail

  Korte, betrekkelijk eenvoudige vragen kun je stellen via e-mail aan de studieadviseurs.

 • Telefonisch spreekuur
  • Voor korte vragen over Pedagogische en Onderwijswetenschappen kun je de studieadviseurs telefonisch bereiken op vrijdag tussen 09.30 en 10.30 uur op telefoonnummer 020 - 525 1338.
  • Voor korte vragen over een van de lerarenopleidingen kun je op woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur bellen naar telefoonnummer 020 - 525 1338.
 • Spreekuur op afspraak

  ​​​​​​Afspraken met studieadviseurs zijn standaard telefonisch of online. In overleg met de studieadviseur kan ook (op beperkte schaal) een fysieke afspraak worden ingepland.

  • Ben je een aankomend student Pedagogische en Onderwijswetenschappen of één van de lerarenopleidingen en heb je een vraag of probleem over bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden of een studieplan op maat? Maak dan een afspraak (maximaal 30 min) met ons via het online afsprakensysteem
  • Aankomende UPvA-studenten kunnen een afspraak maken voor een telefonisch of online consult via studieadviseur-upva-fmg@uva.nl.
 • Spreekuur studeren in het buitenland

  Afspraken met studieadviseurs zijn standaard telefonisch of online. In overleg met de studieadviseur kan ook (op beperkte schaal) een fysieke afspraak worden ingepland.

  Vragen met betrekking tot studeren in het buitenland kun je per e-mail stellen, via iinternational-office-csw@uva.nl.

  Meer informatie over studeren in het buitenland vind je op de website Studeren in het buitenland.

Vragen aan studenten

Ben je benieuwd hoe het is om een van de opleidingen van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen te studeren aan de UvA?  Chat dan met één van onze huidige studenten. Zij vertellen graag over hun ervaringen tijdens zowel de studiekeuze als tijdens de opleiding. 

Social media

Facebook

Like de Facebook-pagina's van de opleidingen van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en blijf op de hoogte van al het nieuws in het vakgebied.

Instagram

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van komende evenementen: https://www.instagram.com/powuva/