Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Godsdienst en levensbeschouwing

Vergelijk

In onze snel veranderende samenleving worden de verschillen tussen culturen en religies steeds meer zichtbaar en onderwerp van gesprek. Kennis hierover vergemakkelijkt de omgang met elkaar en leidt tot begrip en respect voor de ander. Tijdens de Lerarenopleiding Godsdienst en levensbeschouwing verwerf je o.a. praktische kennis over de overeenkomsten en verschillen tussen religies. Hiermee sta je als docent steviger in je schoenen in een multiculturele klas. Als docent kun je zo bepaalde ontwikkelingen in de samenleving plaatsen en duiden en zo nodig de leerlingen inzicht geven in elkaars culturele en religieuze achtergronden.

Evenementen

Kennismaken met de Lerarenopleiding Godsdienst en levensbeschouwing? Meld je aan voor de eerstvolgende voorlichtingsavond of meld je aan voor nieuwsupdates over de opleiding.

 

Het studieprogramma

Tijdens de master leer je hoe je je kennis van Godsdienst en levensbeschouwing kan omzetten in onderwijs voor jonge mensen. Daarnaast krijg je een basis in pedagogiek en onderwijskunde. Het geleerde breng je meteen in de praktijk tijdens je stage op een middelbare school.

Bekijk het studieprogramma

Waarom de Lerarenopleiding Godsdienst en levensbeschouwing aan de UvA?

 

informele sfeer en veel persoonlijk contact met docenten

Kleinschalig

je kennis meteen in de praktijk gebruiken

Praktisch

de studie aanpassen aan jouw wensen

Flexibel

Academische staf

Tijdens de opleiding word je begeleid door verschillende typen docenten. Een groot deel werkt zelf ook als leraar in het voortgezet onderwijs. Anderen werken als onderwijskundige of als onderzoeker aan de universiteit.

Na je studie

Na je studie kan je meerdere kanten op. De meeste afgestudeerde studenten gaan direct aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs. Sommigen werken na hun studie bij de overheid of gemeente, als toetsdeskundige bij het CITO of als schrijver van lesmateriaal bij een uitgeverij.

Meer over je toekomstperspectief

Past de lerarenopleiding bij jou?

  1. Een afgeronde academische master of doctoraaldiploma.
  2. Minimaal 120 EC op het gebied van het schoolvak (behaald binnen de bachelor en/of master) - als je hier nog niet aan voldoet, is het mogelijk om voorafgaand/tijdens de opleiding extra vakken te volgen op het gebied van het schoolvak.
  3. Voldoende Nederlandse taalvaardigheid om onderwijs te kunnen verzorgen aan Nederlandstalige leerlingen.
  4. Voor sommige schoolvakken zijn er aanvullende eisen.

Ga naar Toelating en inschrijven

Feiten & cijfers
Diploma MSc Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Godsdienst en Levensbeschouwing
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12-24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 68535
Locatie Roeterseilandcampus