Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Lerarenopleiding

Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)

Vergelijk

Heb jij een universitaire bachelor of master in de sector Gedrag en Maatschappij en wil je jouw bachelor expertise inzetten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) echt iets voor jou. In twee jaar leiden we je op tot een academische leraar met adaptieve expertise die van veel markten thuis is.

Online open dag

Kennismaken met de EMPO? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Geef je op voor een van de online voorlichtingsbijeenkomsten.

Wat kun je verwachten van deze studie?

Benieuwd wat jij kan betekenen als academisch leraar in het basisonderwijs? Bekijk de video hiernaast.

Het studieprogramma

Je loopt vanaf het begin stage en leert goed in te spelen op de individuele leerbehoeften van kinderen in verschillende omgevingen. Je kiest je eigen inhoudelijke profiel in aansluiting op je vooropleiding en je doet systematisch en kritisch onderzoek naar complexe vraagstukken uit de onderwijspraktijk. Via intervisie en masterclasses werk je aan je ontwikkeling als leraar en onderwijsprofessional. Je sluit de opleiding af met een masterthese die aansluit bij een onderzoeksvraag van je stageschool en bij je inhoudelijk profiel.

Waarom de EMPO?

Samenwerking drie universiteiten

Adaptieve expertise

Gevarieerd programma met keuzemogelijkheden

Actuele masterclasses door onderwijsprofessionals en wetenschappers

Marjolein Moorman,  Wethouder onderwijs, armoede en inburgering Gemeente Amsterdam
Copyright: rechtenvrij
Door het aanbieden van een educatieve master voor het primair onderwijs boort de stad een nieuwe groep potentiële, academische leraren aan. Dit is zowel kwantitatief als kwalitatief van grote waarde. Met academisch geschoolde leraren beschikken scholen over meer onderzoekend en innovatief werk- en denkvermogen om het hoofd te bieden aan ingewikkelde vraagstukken zoals kansen- ongelijkheid en onderwijsachterstanden. Daarnaast dragen zij bij aan de diversiteit binnen schoolteams, wat een bewezen positief effect heeft op de kwaliteit van het onderwijs. Marjolein Moorman, Wethouder onderwijs, armoede en inburgering Gemeente Amsterdam

Na je studie

Je wordt opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs met wetenschappelijke expertise om bij te dragen aan onderwijsverbetering in de klas en op school.

Na afronding van de EMPO ben je Master of Science (MSc), inclusief een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs.

Past de EMPO bij jou?

  1. Je hebt een universitaire bachelor of master in de sector Gedrag en Maatschappij.
  2. Je vindt het leuk om te werken met kinderen en wilt voor de klas staan.
  3. Je bent nieuwsgierig, kritisch en onderzoekend.

Samenwerkingsverband van drie universiteiten

De EMPO is een unieke samenwerking (joint degree) tussen de afdelingen Pedagogische wetenschappen en Onderwijswetenschappen van drie universiteiten: de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. In de EMPO combineren we onze uitgebreide ervaring en expertise in het opleiden van academische leerkrachten en in onderwijsonderzoek

Feiten & cijfers
Diploma MSc Educatieve Master Primair Onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 120 EC EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 65026
Locatie Roeterseilandcampus