Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Lerarenopleiding
Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)
Vergelijk

Je toekomstperspectief

Je wordt opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs met wetenschappelijke expertise om bij te dragen aan onderwijsverbetering in de klas en op school.

Na je afstuderen ben je verzekerd van een baan. Het basisonderwijs staat niet alleen te springen om meer leerkrachten maar nadrukkelijk ook om meer academische leerkrachten.

Copyright: Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam
Juist op scholen met veel risicoleerlingen kunnen academisch geschoolde leraren het verschil maken. Met hun analytische, onderzoekende en onafhankelijke houding dragen zij bij aan een onderzoekende cultuur binnen scholen, jagen zij ontwikkeling en vernieuwing aan en kunnen ze complexe problemen duiden en aanpakken. Daarnaast zijn zij in staat om binnen de scholen en besturen verschillende rollen te vervullen; behalve als leraar zijn zij inzetbaar als onderzoeker, adviseur, vernieuwer, coach of onderwijsontwerper. Zo dragen zij bij aan de diversiteit binnen schoolteams, wat een bewezen positief effect heeft op de kwaliteit van het onderwijs. Lieke Thesingh, Voorzitter Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam

Carrièrebegeleiding en -evenementen

Voor begeleiding bij je loopbaanplanning en sollicitatietips kun je terecht bij het Student Careers Centre (SCC), zie carriere.uva.nl.