Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
'In het laatste jaar van de studie Onderwijswetenschappen heb ik stage gelopen op het Ministerie van OCW. Dat was een geweldige ervaring, des te meer omdat ik als basisschoolleerkracht dan eens een kijkje kon nemen in "het hol van de leeuw".

Een paar jaar geleden was ik al eens op het Ministerie geweest voor een expertmeeting over vrouwen in de schoolleiding. Via een medewerker die de expertmeeting georganiseerd had ben ik aangenomen bij de directie Arbeidsmarkt en Personeelsbeleid, afdeling Arbeidsvoorwaarden en Arbeidsverhoudingen. Ik kwam terecht in een zeer hechte directie en werd meteen als collega opgenomen in de groep. Het was zeer leerzaam om eens aan de andere kant van de tafel te zitten. Zo mocht ik mee naar een vergadering met de besturenorganisaties waar gesproken werd over de komende CAO voor het PO. Samen met een collega heb ik een werkbezoek georganiseerd naar de basisschool waar ik op dat moment werkte. De medewerkers van het ministerie hebben voorgelezen in de klas en na afloop hebben we met het hele team van de school en de medewerkers van het ministerie een discussie gehouden over beloningsdifferentiatie. 

De stage was mij zo goed bevallen dat ik gesolliciteerd heb op een vacature bij de directie Financieel-Economische zaken. Daar ben ik aangenomen als adviseur nationale en internationale onderwijsstatistiek. Ik zit daarvoor in verschillende werkgroepen van de EU en de OESO, een zeer afwisselende en leuke baan!

Een stage op het ministerie sluit zeer goed aan bij de opleiding Onderwijswetenschappen en ik kan het dan ook iedereen aanraden. Het is even lastig om binnen te komen (rechtstreeks contact zoeken is vaak beter dan een algemene sollicitatie schrijven!), maar het geeft je een goed inzicht wat het werk van een beleidsmedewerker inhoudt en zal (bijna) alle vooroordelen over ambtenaren wegnemen!'