Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Onderwijswetenschappen
Opslaan in favorieten

Studieprogramma

In de master Onderwijswetenschappen ga je aan de slag met thema's als de professionalisering van docenten, segregatie en culturele diversiteit in het onderwijs. Ook houd je je bezig met vraagstukken over onderwijsbeleid en -organisatie, zoals marktwerking in het onderwijs en de verbetering van onderwijskwaliteit.

De master heeft een omvang van 60 ECTS-studiepunten (één studiejaar). Het onderwijsprogramma bestaat voor de helft (30 studiepunten) uit cursorisch onderwijs. De andere helft van de studiebelasting is uitgetrokken voor intensief begeleide stage- en onderzoeksactiviteiten (de scriptie).

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Leren en leeromgeving
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Onderwijsbeleid: stelsel en sturing
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Diversiteit en Onderwijs
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Leadership for educational change
  ???studyprogramme .period??? 2
  3
 • Masterclass Onderwijsonderzoek
  ???studyprogramme .period??? 2
  3
 • Vrije keuze: Keuzevakken master Onderwijswetenschappen (zie UvA studiegids voor de opties)
  ???studyprogramme .period??? 3
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
 • Masterscriptie Onderwijswetenschappen
  1—6
  18
 • Stage Master Onderwijswetenschappen
  1—6
  12
Meer weten over het studieprogramma? Kijk in de online studiegids.

Extra mogelijkheden

Deeltijd

Het is ook mogelijk om de masteropleiding in deeltijdtempo te volgen. Je verdeelt het programma dan over 1,5 tot 2 jaar. De colleges vinden deels overdag  en deels 's avonds plaats, de persoonlijke begeleiding bij stage en scriptie overdag. Neem voor meer informatie contact op met de studieadviseurs.

Adviesbureau StudentWeetRaad

Het adviesbureau StudentWeetRaad wil de maatschappij en de wetenschap met elkaar verbinden door studenten vragen te laten beantwoorden die spelen in de praktijk. Het adviesbureau vormt een leergemeenschap binnen POW (Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo), waarbij partners en studenten van elkaar kunnen leren. Bij het adviesbureau kunnen gemotiveerde studenten, onder begeleiding van docenten, met elkaar werken aan onderwijskundige en pedagogische vraagstukken en uiteindelijk een advies uitbrengen aan de partner. 

Studielast

Je hebt in het eerste semester iedere lesweek twee hoorcolleges van 3 uur. De voorbereiding en verwerking van de collegestof gebeurt in zelfstudie en in samenwerking met medestudenten aan opdrachten