Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.
Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding.

Inschrijfproces
 • 1. Check de deadlines
  • Schrijf je voor 1 juni in via Studielink (zie stap 4).
 • 2. Check de toelatingseisen

  2.1 Toelating met een bachelor of schakelprogramma (premaster)

  In het document Toelatingseisen masters POW 2024-2025 vind je een overzicht van de toelatingseisen voor alle mastertrajecten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

  2.2 Toelating met een hbo- of wo-lerarenopleiding, hbo-Pedagogiek of hbo-Opleidingskunde of wo-Maatschappij en gedrag

  Wanneer je een van deze opleidingen hebt afgerond, kun je toegelaten worden tot het schakelprogramma Onderwijswetenschappen. Als je deze behaald hebt, is toelating tot de master Onderwijswetenschappen mogelijk.

  Een schakelprogramma is een kortdurend programma met een maximale omvang van 60 ECTS studiepunten, dat erop gericht is om studenten uit een verwante discipline te laten voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor de master. Je dient te voldoen aan de wiskunde-eis en altijd eerst toelating aan te vragen!

  Let op! Toelating aanvragen tot het schakelprogramma kan uiterlijk tot en met 31 maart.

 • 3. Check het collegegeld

  Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. Naast collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken en ander studiemateriaal, een laptop en kosten van levensonderhoud. 

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5 Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. Na je inschrijving in Studielink
Na (voorwaardelijke) toelating
 • 7. Meld je aan voor vakken

  Elk semester meld je je aan voor je vakken. Zonder vakaanmelding kun je geen onderwijs volgen. De vakaanmelding verloopt via de applicatie GLASS.
  De aanmeldperiode voor alle vakken van het eerste semester start in juni; de vakaanmelding voor het tweede semester start in december.

  De vakaanmeldingsprocedure vind je op de studentensite op de pagina Vakaanmelding via GLASS (kies bovenaan in het dropdown menu eerst je opleiding).

 • 8. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiedag op in september. Na je inschrijving ontvang je hier meer informatie over. 

 • 9. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

 • 10. Betaal het collegegeld

  Om je inschrijving te voltooien moet je het collegegeld betalen. Zorg ervoor dat je de betaling voor 31 augustus (of 31 januari bij een februaristart) hebt geregeld.