Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Psychologie: Klinische Neuropsychologie (track)
Vergelijk

Admissions FAQ

Hieronder staat een aantal veelgestelde vragen over de procedures rond aanmelding en toelating tot de éénjarige mastertracks van de Graduate School of Psychology van de Universiteit van Amsterdam.

Toelatingseisen

  • Kan ik beginnen met mijn (pre)-master als ik mijn bachelor nog niet heb gehaald?

    Normaal gesproken kun je pas beginnen met een (pre-)master als je je universitaire bachelor volledig hebt afgerond. Veel studenten lopen door de coronacrisis echter vertraging op. Om die reden heeft de UvA besloten dat studenten met een beperkte studievertraging toegelaten kunnen worden tot de (pre-)master.

    Daarvoor geldt dat je studievertraging, opgelopen bij vakken uit je bachelor, niet meer mag zijn dan 15 EC. De vakken mogen geen deel uitmaken van de basis- en trackspecifieke eisen van je mastertrack. Bij meer dan 15 EC vertraging is er geen ‘studeerbaar’ programma meer. Je kunt de ‘ontbrekende’ vakken alsnog afronden. Je krijgt daar het hele studiejaar 2021-2022 de gelegenheid voor. 

    Wel raden we je aan om goed na te denken of je met deze vertraging aan de (pre)-master wilt beginnen. Je studiebelasting zal hoger zijn en we kunnen geen rekening houden met eventuele overlap in roosters en tentamens. Wil je wel gebruikmaken van deze regeling, dan kan je vanaf 1 juli een ‘verzoek tot toelating met studievertraging’ doen. Je schrijft je in bij de UvA en bij de instelling van je bachelor. Je betaalt maar één keer collegegeld.

    Je vindt meer informatie onder stap 10.2  'voorlopige toelating met studievertraging' op de pagina over toelating, selectie en inschrijven. 

  • Ik weet niet zeker of ik aan de ingangseisen voldoe. Kunnen jullie mij adviseren?

    Op basis van per email toegestuurde informatie kunnen wij helaas geen uitspraak doen. De selectiecommissie beoordeelt alleen volledige aanmelddossiers. Als je denkt te voldoen aan de ingangseisen raden wij je aan je aan te melden volgens het stappenplan onder 'Toelating en Inschrijving'.

Studielink en MyInfo

Schakelprogramma

Documenten

  • Ik kan niet alle benodigde documenten inleveren, omdat mijn examens zijn uitgesteld/school gesloten is. Wat als ik niet met de opleiding kan starten?

    We houden deze situatie nauwkeurig in de gaten en zullen waar nodig actie ondernemen, in lijn met de aanwijzingen van de Nederlandse overheid.  Voor nu houdt de regering vast aan de start van het academisch jaar op 1 september 2021. Als je de gevraagde documenten echter niet op tijd kunt inleveren, stuur ons (admissions-psy@uva.nl) dan de digitale kopieën op. Laat deze insturen door je school, universiteit of examencommissie.

    Denk hierbij aan de volgende punten:

    • Je naam en UvA-ID (studentnummer) moeten worden vermeld in de e-mailonderwerpregel.
    • De datum van afstuderen moet op het diploma worden vermeld.
    • De cijferlijst moet de naam van de onderwijsadministrateur van de school vermelden.
    • De documenten zijn gecodeerd en/of digitaal ondertekend door je school.
    • De documenten bevatten zowel een stempel als een handtekening van de school.

    Lukt het jou niet om op 1 september 2021 te beginnen, dan kun je jouw aanmelding op elk moment terugtrekken, zelfs als je je plaats al had geaccepteerd. (Als je voor 1 september 2021 annuleert, dan krijg je je eventueel betaalde collegegeld terug).

  • Ik heb mijn gewaarmerkte kopieën opgestuurd. Wanneer zie ik dit in SIS?

    Vanwege de coronamaatregelen werken onze medewerkers vanuit huis. Als gevolg daarvan is er een vertraging in de verwerking van reguliere post. Het kan tot drie à vier weken na ontvangst van de documenten duren voordat dit het corresponderende item in je checklist Inschrijving in SIS wordt afgevinkt.

    De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor het onderwijs, en dus ook voor jou als student. Op deze pagina vind je het antwoord op veelgestelde vragen die relevant zijn voor studenten die in september 2021 aan Psychologie beginnen of voortzetten.

Aanbod

  • Mijn studiegenoten hebben al iets gehoord over hun aanmelding, maar ik nog niet. Wanneer krijg ik bericht?

    Je krijgt medio mei bericht van ons. Ook als andere studenten al bericht hebben gekregen, vragen we vriendelijk om je geduld tijdens de reactietermijn. 

  • Ben ik verplicht om me in te schrijven na het accepteren van het aanbod?

    Nee, het accepteren van het aanbod verplicht je niet tot inschrijving en het betalen van collegegeld. Je kunt je inschrijving alsnog annuleren voor de start van het studiejaar.

    Echter, het is wel nodig dat je het aanbod accepteert zodat wij de noodzakelijke stappen voor de afronding van je inschrijving kunnen zetten. Als je het aanbod niet accepteert, kan dit er bijvoorbeeld toe leiden dat je je niet op tijd kunt aanmelden voor vakken. We raden je dan ook aan om het aanbod zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen de gestelde tijd in het toelatingsbesluit, te accepteren. Als je daarna alsnog wilt afzien van je inschrijving, neem dan contact op met het Admissions Office via: admissions-psy@uva.nl 

    Als de coronamaatregelen in Nederland het niet toestaan dat in september onderwijs op locatie mogelijk is, dan is de faculteit van plan om het onderwijs en de toetsing online aan te blijven bieden zo lang als dat nodig is. Op die manier kun je starten met je opleiding aan de UvA, en is het onderwijs ook toegankelijk voor buitenlandse studenten die niet op tijd in Amsterdam kunnen reizen.

  • Kan ik het aanbod ook uitstellen?

    Helaas is het voor de Masteropleidingen niet mogelijk om het aanbod uit te stellen naar volgend jaar. Je bent van harte welkom om volgend jaar opnieuw een aanmelding in te dienen.

  • Ik heb een late aanmelding gedaan voor een master. Wanneer kan ik een reactie verwachten?

    Als je een aanmelding hebt gedaan tussen 1 maart en 15 juni krijg je uiterlijk 1 augustus bericht. 

  • Ik ben internationale student en wil me uitschrijven. Kan ik restitutie krijgen van het collegegeld?

    De UvA adviseert je je niet voortijdig uit te schrijven als je van plan bent je studie voort te zetten. De UvA doet er alles aan om voor alle studenten alternatieve vormen van onderwijs aan te bieden, zoals kleinschalig en online onderwijs. Kortom we doen er alles aan om, waar mogelijk, studievertraging voor alle studenten te voorkomen.

    Internationale studenten die zich uit willen schrijven aan de UvA, kunnen een verzoek tot uitschrijving in dienen via Studielink. Zij krijgen het betaalde collegegeld terug vanaf het moment van uitschrijving in dit lopende studiejaar.