Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Arabisch

In de minor Arabisch volg je colleges over en ín het Egyptisch: een van de meest dominante gesproken varianten van het Arabisch. Daarna leer je de beginselen van het Modern Standaard Arabisch (MSA).

De Arabische spreektaal leer je in wetenschappelijke transcriptie van links naar rechts, dus niet in Arabisch schrift. Door te beginnen met Arabisch in transcriptie, kun je je goed op de uitspraak concentreren en maak je snel vorderingen. In het tweede semester gaan we verder met de geschreven variant van het Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (MSA).

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Taalvaardigheid Arabisch 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Taalvaardigheid Arabisch 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Taalvaardigheid Arabisch 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Taalvaardigheid Arabisch 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Arabisch

Tijdsinvestering

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges ben je bezig met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen. Bij Arabisch 1 en 2 (Egyptisch, 1e semester) heb je 3 x 2 uur college en bij Arabisch 3 en 4 (MSA, 2e semester) 4 x 2 uur college per week. De colleges zijn in de ochtend of midden op de dag. Eén uur college kost ongeveer twee uur voorbereiding, revisie en huiswerk. Wekelijks maak je korte vocabulaire-, luister en grammaticatoetsen. In totaal ben je ten minste 20 uur per week met Arabisch bezig, ook als je al voorkennis hebt. Voorkennis van het Arabisch is niet noodzakelijk, maar biedt natuurlijk wel voordelen. Ook native speakers Arabisch moeten leren transcriberen en alle toetsen doen.

Master Midden-Oostenstudies

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Arabisch een goede voorbereiding zijn op bijvoorbeeld de master Midden-Oostenstudies. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse behaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Contact

Heb je inhoudelijke vragen over de minor Arabisch, of wil je eens meekijken bij een college? Dan kun je een mail sturen naar de coördinator van deze minor, Caroline Roset.

Feiten & cijfers
Type Regulier onderwijs
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
Locatie Universiteitskwartier