Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Je krijgt direct toegang tot het moderne Hebreeuws, niet alleen als taal, maar ook als cultuur. Na het voltooien van taalvaardigheidsmodules 1-4 zul je gemakkelijk proza (kranten en literatuur) met behulp van een woordenboek ​​kunnen lezen, eenvoudig gesprekken kunnen voeren en een eenvoudige teksten in modern Hebreeuws kunnen schrijven. In de Taalvaardigheidsvakken ligt het tempo hoog en de colleges worden al snel (ook) in het Hebreeuws gegeven. Het eindniveau van de minor is A2.2. 

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt. Heb je een vraag over het taalniveau van deze minor, neem dan contact op met de coördinator, dr. Yaniv Hagbi, y.hagbi@uva.nl.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Modern Hebrew Language Acquisition 1
  Blok 1
  6
 • Modern Hebrew Language Acquisition 2
  Blok 2
  6
 • Gebonden keuze
  Blok 3
  6

  Keuze uit 'De wereld in talen' en 'The World in Languages'

 • Modern Hebrew Language Acquisition 3
  Blok 4
  6
 • Modern Hebrew Language Acquisition 4
  Blok 5
  6
Verplicht vak
Keuzevak
UvA Studiegids: Minor Hebreeuws

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Hebreeuws een goede voorbereiding zijn op het masterprogramma Midden-Oostenstudies en de Engelstalige masters Hebrew and Jewish Studies en Religious Studies (Research Master). Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmeldperiode voor een minor in studiejaar 2024-2025 start op dinsdag 14 mei om 8.00 uur en sluit op maandag 17 juni om 13.00 uur.

Feiten & cijfers
Studielast
30 EC,
Voertaal
Nederlands, Engels, Taal van de opleiding
Start
September
Locatie
Universiteitskwartier