Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Hebreeuws

Shalom. Welkom bij de minor Hebreeuws. Zonder voorkennis krijg je binnen een jaar een redelijke beheersing van Modern Hebreeuws. De intensieve taalvakken geven je direct toegang tot de Hebreeuwse cultuur doordat je gebruik maakt van teksten uit een traditie van meer dan 3000 jaar oud, van de Bijbel tot Israëlische tv-series, van de Misjna tot popmuziek, literatuur en films. Heb je interesse in Hebreeuws, maar ben je niet in de gelegenheid om de hele bachelor Hebreeuwse taal en cultuur te volgen? Dan is de minor Hebreeuws een goed begin.

Je krijgt direct toegang tot het moderne Hebreeuws, niet alleen als taal, maar ook als cultuur. Na het voltooien van taalvaardigheidsmodules 1-4 zul je gemakkelijk proza (kranten en literatuur) met behulp van een woordenboek ​​kunnen lezen, eenvoudig gesprekken kunnen voeren en een eenvoudige teksten in modern Hebreeuws kunnen schrijven. In de Taalvaardigheidsvakken ligt het tempo hoog en de colleges worden al snel (ook) in het Hebreeuws gegeven. Het eindniveau van de minor is A2.2. 

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt. Heb je een vraag over het taalniveau van deze minor, neem dan contact op met de coördinator, dr. Yaniv Hagbi, y.hagbi@uva.nl.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Modern Hebrew Language Acquisition 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Modern Hebrew Language Acquisition 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen (Dutch taught)
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Modern Hebrew Language Acquisition 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Modern Hebrew Language Acquisition 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Hebreeuws

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Hebreeuws een goede voorbereiding zijn op het masterprogramma Midden-Oostenstudies en de Engelstalige masters Hebrew and Jewish Studies en Religious Studies (Research Master). Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Engels, Taal van de opleiding
Start September
Locatie Universiteitskwartier