Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Onderwijswetenschappen

De student die deze minor heeft afgerond, heeft: kennis van en inzicht in de ontwikkelingen en de evaluatie van educatieve functies in de samenleving; kennis van en inzicht in de ontwikkeling, sturing, opbouw en structuur van het Nederlands onderwijssysteem, inclusief de verzorgingsstructuur en/of de opleiding en scholing in arbeidsorganisaties; het vermogen om diagnoses, plannen en adviezen te kunnen uitwerken op het gebied van onderwijsbeleid, schoolorganisaties, onderwijs- of opleidingsprogramma's.

Pitch

Om je een indruk te geven over de minor Onderwijswetenschappen heeft docent Anke Munniksma een korte pitch opgenomen op video.

Doorstroom naar master

Een afgeronde bachelor (WO) in Gedrags- en Maatschappijwetenschappen in combinatie met de minor Onderwijswetenschappen verleent toelating tot de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Programma

Studiegids raadplegen. 

Toelating

Ingangseis voor de minor: minimaal twee jaar hbo-studie of eerste jaar WO voltooid. 
Voor sommige minorvakken en keuzevakken gelden (aanvullende) ingangseisen: informeer hiernaar voordat je je inschrijft. Om teleurstellingen te voorkomen, is het dus belangrijk dat je altijd goed nakijkt of je aan de voorwaarden voor deelname voldoet!

Aanmelden

De aanmelding voor de minor bestaat uit twee stappen: eerst meld je je vóór 15 juni aan voor de minor, vervolgens meld je je tijdens de aanmeldingsperiode per semester aan voor de vakken van die minor.

1. Aanmelding voor de minor

2. Aanmelding voor de vakken

Informatie over wanneer en hoe je je moet aanmelden voor vakken vind je op de studentenwebsite POW, in het lemma Vakaanmelding.

Meer informatie

Kerngegevens

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC, 5 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Roeterseilandcampus