Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Internationaal recht

Minor

De minor Internationaal recht behandelt een selectie van actuele thema’s. Thema’s die de afgelopen jaren aan de orde kwamen waren de Snowden affaire, de walvisvangst in Antarctica, de vluchtelingencrisis, het klimaatverdrag van Parijs, en het TTIP-verdrag tussen de EU en de VS. De minor bestaat uit twee vakken en een moot court. In de vakken doe je zelf nader onderzoek en schrijf je een paper. De minor wordt afgesloten met een moot court waarin je samen met medestudenten een internationaalrechtelijke casus zal bepleiten.

Minor Internationaal recht
Wat houdt deze minor in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de minor Internationaal recht.

Vakken

  • Rechten van de mens (6EC)
  • Global Health and International Law (6 EC)
  • Moot court internationaal recht (3EC)

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf juni is de informatie voor volgend studiejaar te vinden in de Studiegids.

Toelating

Studenten Rechtsgeleerdheid en studenten van universitaire interdisciplinaire studies, zoals PPLE, AUC, Europese studies en bestuurskunde die een ‘law track’ volgen. Volg je een universitaire bacheloropleiding, maar voldoe je niet aan de genoemde toelatingseis, dan is het volgen van de minor alleen mogelijk als je beschikt over basiskennis van het internationaal recht. Neem in dat geval contact op met de coördinator van de minor.

Vragen?

Prof. dr. M.Y.A. (Marjoleine) Zieck

Stuur een e-mail aan de coördinator

Feiten & cijfers
Studielast
15 EC, 6 maanden
Voertaal
Nederlands
Locatie
Roeterseilandcampus