Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Spaans

De minor Spaans is bestemd voor studenten met belangstelling voor de taal en cultuur van Spanje en Spaans-Amerika. Je leert Spaans lezen en verstaan (B2), spreken en schrijven (B1). Naast het leren van de taal is er veel aandacht voor de huidige sociale en culturele context van Spanje en Spaans-Amerika. Beheersing van het Spaans geeft je een extra kwalificatie op de Nederlandse en internationale arbeidsmarkt.

De minor Spaans bestaat uit vier modules van intensief taalonderwijs. Je leert verschillende soorten teksten lezen, korte videofragmenten verstaan en begrijpen, gesprekken voeren over vertrouwde onderwerpen en actualiteiten, en korte teksten schrijven. Daarnaast volg je het vak De wereld in talen, waarin je je kennis van het Spaans verdiept in een bredere context van talen en culturen.

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Español 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Español 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Español 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Español 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Spaans

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Spaans een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Literature, Culture and Society of Language, Literature and Education. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
Locatie Universiteitskwartier