Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Aan de hand van specifieke objecten leren wij bepalende concepten uit de Europese cultuurgeschiedenis herkennen. Het gaat daarbij om begrippen, denkkaders, kunstvormen en kunsttermen die de domein-specifieke overzichten overstijgen en die zijn uitgegroeid tot zogeheten ‘culturele tradities’. Tegelijkertijd leert u de belangrijkste bronnen kennen die de verhalen, thema’s en motieven hebben geleverd die in de kunsten zijn verbeeld. Verder biedt de cursus een comparatief perspectief op verschillende kunstvormen.

Data, tijd, locatie en prijs

  • 12 februari t/m 21 maart 2024
  • maandag en donderdag van 17.00-20.00 uur
  • Oudemanhuispoort, D1.09
  • cursusprijs: € 210 / € 189 (AUV-leden)

Belangrijk om te weten

  • De aanmelddeadline voor dit vak was 22 januari; de inschrijving is gesloten.
  • Dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg voor actuele roostergegevens: www.rooster.uva.nl
  • Op woensdag is er een nieuw college (de stof van maandag wordt niet herhaald), er is op woensdag ook vaak een andere spreker.
  • Studiemateriaal: Laurie Schneider Adams, Exploring the Humanities: Creativity and Culture in the West, Prentice Hall 2005, ISBN-10: 0130490954; ISBN-13: 9780130490957 (twee afzonderlijke delen, niet bij de cursusprijs inbegrepen).
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 

Docent

Prof. dr. H. (Hanneke) Ronnes

Faculteit der Geesteswetenschappen

Algemene Cultuurwetenschappen

W.M. (Wouter) van Elburg PhD

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
0 EC, 6 weken
Voertaal
Nederlands
Start
Februari