Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Schakelprogramma

European Private Law

Dit schakelprogramma biedt wo-afgestudeerden (minimaal bachelor) en studenten die vergevorderd zijn in hun universitaire bachelor de mogelijkheid de Engelstalige master European Private Law te volgen. Let op: deze schakelroute biedt géén civiel effect (d.w.z. geen toelating tot de aansluitende opleidingen voor de togaberoepen rechter, advocaat en officier van justitie).

Biedt toegang tot:

European Private Law

Het studieprogramma

Houd er rekening mee dat het schakeltraject niet altijd binnen één studiejaar kan worden voltooid vanwege te volle onderwijsblokken, of de verplichte volgorde van vakken.

Procedure: inschrijven via Studielink

  1. Doe in Studielink een verzoek tot inschrijving voor het schakelprogramma dat te vinden is onder de bachelor Rechtsgeleerdheid.
  2. Vul ook het Intakeformulier schakelprogramma's FdR in. Let op: je vult het formulier in voor het gehele academische jaar. Je geeft dus in één keer alle vakken door die je dit jaar gaat volgen. Hierop volgend wordt het door jou te betalen bedrag berekend. Weet je nu al dat je het schakelprogramma niet in één jaar afrondt, geef dan alleen de vakken aan die je dit jaar gaat volgen. Zodra jij je herinschrijft, zullen we contact met je opnemen over de vakken die je gaat volgen in het tweede jaar zodat we dan opnieuw je collegegeld kunnen berekenen.
  3. Als alles in orde is bevonden, geeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid de toestemming voor je inschrijving als schakelstudent door aan de centrale studentenadministratie van de UvA.
  4. Meld je zelf aan voor de vakken. Kijk eerst goed wanneer je je moet aanmelden en hoe de vakaanmelding werkt. Let op: aan het eind van het betreffende studiejaar vindt géén restitutie plaats van niet gevolgde en/of niet behaalde vakken.

Aanmelddeadline: 1 juni

Voor wie:

  • Je bent niet meer als reguliere student ingeschreven aan een universiteit.
  • Je hebt een universitair bachelor-, master- of doctoraaldiploma.

Kosten

Het collegegeldtarief voor een schakelprogramma in het studiejaar 2021-2022 is € 18,06 per EC, met een maximum van € 1084,-. Voor een schakelprogramma van 54 EC komt het tarief dus neer op € 975,24.

Studeerbaarheid schakeltraject

Een schakeltraject is niet hetzelfde als een gewoon bachelor- of masterprogramma. Het is een selectie van vakken die ook onderdeel uitmaken van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daardoor is een perfecte studeerbaarheid niet altijd gegarandeerd. Soms kunnen hoorcolleges van bepaalde vakken samenvallen en in een uitzonderlijk geval kan dit zelfs het geval zijn met tentamens. Je moet dan voor een van de vakken uitwijken naar de herkansing. Houd hier rekening mee; van schakelstudenten wordt behoorlijk wat zelfredzaamheid verwacht.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 54 EC, 11 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen Wo-vooropleiding
Start September
Locatie Roeterseilandcampus