Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Twee keer per jaar wordt de ‘Mashayekhi Dissertation Award’ uitgereikt door de International Association of Iranian Studies. Dit jaar is deze prijs gewonnen door historicus Peyman Jafari, verbonden aan de opleiding Geschiedenis van de UvA.

Jafari won de prijs voor zijn proefschrift Oil, Labor, and Revolution: A Social History of Labor in the Iranian Oil Industry, 1973-1983. De Mashayekhi Dissertation Award wordt uitgereikt aan een exceptioneel proefschrift over brede thema’s, zoals politiek of de publieke sfeer in Iran.

Naast de Mashayekhi Dissertation Award was Jafari co-redacteur van de bundel Worlds of Labour Turned Upside Down: Revolutions and Labour Relations in Global Historical Perspective die op 29 september verscheen. Het boek geeft een brede kijk op het belang van sociale geschiedenis voor de moderne revolutie. De auteurs van de bundel onderzoeken een breed spectrum aan revoluties in de negentiende en twintigste eeuw waarin vooral wordt gekeken naar de veranderende arbeidsrelaties die een causale functie hebben binnen revoluties. Hierbij wordt er verder gekeken dan de arbeider en zijn werkplek. Zo is er aandacht voor de positie van slaven in de kolonies en werkende vrouw tijdens oorlogen.