For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Hoe gaat het met studenten na twee jaar van lockdowns, online onderwijs en weinig sociale interactie? De studieadviseurs van de faculteit spreken regelmatig met studenten die problemen ondervinden, maar óók met studenten die een extra uitdaging naast het curriculum zoeken. Twee van hen, Doetsje de Groot en Bart van Aert, zijn te gast bij decaan Marieke de Goede om over hun werk te vertellen.
Bart van Aert
Copyright: Bob Bronshoff
Als studenten bij ons komen zijn wij misschien wel de eerste persoon tegen wie ze durven zeggen dat ze stress hebben, of dat ze zich schamen omdat ze een zes hebben gehaald. Bart van Aert

Siggie - online coaching voor studenten

In de podcast verwijzen de studieadviseurs naar online coaching via Siggie. De psychologen van Siggie bieden persoonlijke coaching aan studenten die kampen met zaken als studiedruk, stress, laag zelfvertrouwen, eenzaamheid, somberheid, faalangst en/of sociale angst. Coaching van Siggie wordt voor alle studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen vergoed door de UvA.