For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Informatica
Compare programmes

Florine de Geus

Florine de Geus_studentvoorlichter

Kennis direct toepassen in de praktijk

Op de middelbare school vond ik wiskunde erg leuk en daar was ik ook goed in, dus ik wist dat ik iets in die richting wilde gaan doen. Ik wilde echter ook iets studeren waarbij ik mijn opgedane kennis direct in de praktijk kon toepassen. Zodoende kwam ik bij informatica uit. Informatica is voor mij de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk. Ik dacht eerst altijd dat je als Informaticastudent alleen maar de hele dag een beetje hersenloos zit te programmeren, maar toen ik me eenmaal beter ging ori├źnteren op de studie bleek het tegenovergestelde waar te zijn.

Informatica aan de UvA

Als je interesse hebt in computers en technologie, en ook vooral ge├»nteresseerd bent in de theorie erachter dan is informatica zeker iets om een keertje naar te kijken, en al helemaal hier aan de UvA. Amsterdam en de UvA kent een rijke informaticageschiedenis en heeft nog steeds een paar van de beste onderzoeksgroepen ter wereld op dat gebied. Daarnaast is de begeleiding tijdens de opleiding goed geregeld en zijn de docenten altijd goed benaderbaar, waardoor er een  fijne en informele sfeer binnen de opleiding hangt.

Leukste vak

Het leukste vak vond ik het project Software Engineering aan het einde van het tweede jaar. In een team met elf medestudenten ga je alles wat je in de afgelopen twee jaar geleerd hebt toepassen om een echt softwareproduct te ontwerpen en te ontwikkelen.

Goed om te weten

Je hoeft echt geen wiskundegenie te zijn om informatica te studeren, maar je moet het wel leuk vinden om mee bezig te zijn, en enige aanleg kan nooit kwaad. Het is niet nodig om al te kunnen programmeren, want dat leer je op de opleiding, maar aangezien we het zoveel doen moet je het wel serieus leuk vinden.