For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Informatica
Compare programmes

Jurre Brandsen

Het eerste jaar

Het eerste jaar was fantastisch. Het niveau lag hoog maar dat maakte het ook uitdagend. Ik ging graag naar de colleges en werkgroepen en wist meteen dat ik een goede keuze had gemaakt. Daarnaast vond ik snel aansluiting  met medestudenten omdat we dezelfde passie voor informatica deelden. Ook heb ik veel  mensen ontmoet tijdens de wekelijkse borrel op donderdagavond en via de werkgroepen. Al snel had ik met een aantal studenten een vaste studiegroep opgericht. Met elkaar bespraken we dan alle stof door die we die dag geleerd hadden.

Complexe problemen oplossen

Ik word echt blij als we ons bezig houden met het oplossen van complexe problemen. Dit komt in deze studie veel voor. Zo verdiep je je bijvoorbeeld in datastructuren en in de verschillende complexiteiten ervan. Daarnaast houd je je, om een paar voorbeelden te geven, ook bezig met telbare en ontelbare oneindigheden in het vak Discrete Wiskunde en met het maken van een efficiënte scheduler in het vak Besturingssystemen. Hierbij voelde ik mij intellectueel uitgedaagd en daar genoot ik intens van.

Niet alleen maar programmeren

Programmeren is een van de tools in je gereedschapskist, maar daar zit nog veel meer in. Denk bijvoorbeeld aan kennis over wiskunde, algoritmen en datastructuren. Uiteraard heb je een voordeel op de arbeidsmarkt als je straks informatica gestudeerd hebt. Elke sector heeft momenteel mensen nodig die kennis hebben van computers, systemen en databases.

Een divers vakkenpakket

De UvA biedt een divers pakket op het gebied van informatica. Als je geïnteresseerd bent in meer dan één onderwerp binnen de informatica dan zal je je hier ontzettend thuis voelen. Informatica ga je studeren als je het leuk vindt om na te denken over complexe problemen, over het oplossen van puzzels, over het toepassen van wiskunde en als je het interessant vindt om te weten wat er allemaal in je computer gebeurt