For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Studenten die de mastertrack Privaatrechtelijke rechtspraktijk succesvol hebben afgerond hebben veel keuzemogelijkheden. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Gemiddeld vinden alumni binnen 6 maanden een eerste baan binnen het Privaatrecht. Onze alumni komen terecht:

 • bij advocatenkantoren
 • in het bedrijfsleven
 • bij de rechterlijke macht
 • bij de overheid
 • in de non-profitsector

 

Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Portret Laura Scheffer
Copyright: FdR
Bedenk goed in wat voor organisatie jij je fijn voelt en kies daar je baan op uit. Laura Scheffer, advocaat bij Bird&Bird
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Internationaal en Europees belastingrecht biedt een uitstekend carrièreperspectief. Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen 3,3 maanden een baan. Een betaalde stage (20%) en relevante bijbaan (77%) helpt hierbij. Veelal gaan alumni aan de slag bij grote (internationale) belastingadvieskantoren en het (internationale) bedrijfsleven. Door de brede en zeer goede opleiding hebben zij ook mogelijkheden bij de belastingdienst, de overheid, de rechterlijke macht en de advocatuur.

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.