For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Executive Master of Finance & Control

Aanmelding en toelating

Wil jij de Executive Master of Finance & Control volgen? Check dan de toelatingseisen en doe de CV Quick Scan. Aan de hand daarvan kijken we of je vooropleiding en werkervaring goed aansluiten. Daarna nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek, waarin je meer informatie krijgt over de RC-opleiding. Is het gesprek positief? Dan kun je je inschrijven.

Toelatingseisen

Je kunt de EMFC volgen als je een afgeronde wo-master of post-hbo-opleiding (zoals HOFAM) hebt en 2 jaar werkervaring in een relevant werkveld. Daarnaast heb je kennis nodig van bestuurlijke informatieverzorging, management accounting, financial accounting, strategisch management, financiering, bedrijfsadministratie, belasting- en ondernemingsrecht en marketing.

Doe de CV Quick Scan om te kijken of je voldoet aan de toelatingseisen. Als je kennis van een bepaald vakgebied mist, kun je je inschrijven voor het deficiëntieprogramma. Er wordt dan contact met je opgenomen over hoe je ontbrekende kennis kunt opdoen via deficiëntievakken.

Kosten

De EMFC-opleiding, die nominaal 2 jaar duurt, kost € 10.500 per collegejaar voor de eerste 2 jaren. In de daarop volgende jaren is het cursusgeld € 2.500 per semester. Dit is inclusief de kosten van inschrijving aan de Amsterdam Business School, gebruik van alle faciliteiten van de Universiteit van Amsterdam en het examengeld. De kosten voor studieboeken (in totaal circa € 600) en eventuele deficiëntievakken (variërend van € 500 tot € 1.200 per vak) zijn niet inbegrepen.

Verkort programma voor RA’s

Wil je een verkorte versie van de EMFC volgen? Dat kan als je al registeraccountant (RA) bent en ruime business control-ervaring hebt. In dat geval duurt de opleiding ruim een jaar en betaal je € 14.750 cursusgeld. Deze verkorte versie kun je alleen vanaf september volgen. Loop je uit? Dan zijn de kosten per extra semester € 2.500, net als bij de reguliere EMFC-opleiding.

Je komt in aanmerking voor het verkorte RC-traject als je registeraccountant (Theoretisch RA) en een sterk business controller-profiel hebt.

Waar vind ik verdere informatie?

Bekijk de veelgestelde vragen voor informatie over zaken als opleidingsduur, kosten en financiering.

Heb je nog andere vragen over de EMFC-opleiding?