For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Executive Master of Finance & Control

De parttime Executive Master of Finance & Control (EMFC) vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van finance, control, data analytics en leadership. Je focust je op jouw toekomstige rol als volwaardig businesspartner. Na afronding ben jij een strategisch registercontroller met overtuigingskracht en people skills.

Download brochure

Schrijf je in voor de informatieavond

De volgende informatiesessie zal in verband met het Coronavirus online worden verzorgd.

Waarom kiezen voor de Executive Master of Finance & Control?

 • Colleges op vrijdag

  De parttime Executive Master of Finance & Control duurt 2 jaar. De colleges zijn op vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Dat maakt het mogelijk om deze praktijkgerichte, uitdagende studie te combineren met je baan. Sterker nog: je werk is meteen gebaat bij deze opleiding, omdat het accent binnen de master ligt op het uitwerken van praktijkcases. Ook in je scriptie staat jouw praktijk centraal.

  Meer over het programma

 • Behaal de titel registercontroller (RC)

  Het doel van de Executive Master of Finance & Control is dat jij je optimaal kunt voorbereiden op de veranderende rol van de financiële professional. In een wereld die verandert door automatisering en robotisering, speelt het gebruik van data een steeds grotere rol. Daarom is analytics een belangrijk onderdeel van het curriculum. Maar ook personal leadership krijgt veel aandacht: hoe word je een goede businesspartner? Na afloop krijg je niet alleen de titel Master of Science, je mag ook officieel de titel van registercontroller (RC) voeren.

  Meer over het curriculum

 • Kleinschalig, kwalitatief en persoonlijk

  Je volgt colleges met een kleine groep ambitieuze professionals. De EMFC draait om de beroepspraktijk van jou en je medestudenten. Je studeert in een bevlogen, kritische omgeving met persoonlijke aandacht voor jouw leerdoelen. In groepsdiscussies analyseer je met je medestudenten vraagstukken uit jouw eigen organisatie. Gastsprekers die regelmatig aanschuiven, gaan met je in gesprek over de ervaringen binnen hun eigen organisaties.

  Bekijk de groepssamenstelling

 • Leer van professionals

  De EMFC volgen, betekent dat je les krijgt van een ervaren docententeam. Stuk voor stuk professionals die ruime ervaring hebben opgedaan binnen gerenommeerde organisaties als ABN AMRO, Deloitte, ING, KPMG en Shell. Daarnaast word je bij de kennismaking met data analytics begeleid door docenten die wereldwijd gezien worden als industry experts. Ook bij de toepassing van data analytics op management accounting-vraagstukken helpen ze je op weg.

  Onze docenten

 • Internationaal erkende MSc-titel

  Met een MSc-diploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan 1 van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.

  Wat kan deze MSc betekenen voor je carrière?

Start 2 keer per jaar

De Executive Master of Finance & Control heeft 2 startmomenten: februari en september. De eerste mogelijkheid om te beginnen is in september 2020.

Start: Vrijdag 4 september 2020
Colleges: Op vrijdagen, 9.00 - 17.00
Duur: 2 jaar, parttime
Kosten: € 21.000
Deadline inschrijving: Vrijdag 24 juli 2020

Toelatingseisen

Je kunt starten met de EMFC als je een afgeronde wo-opleiding of post-hbo-opleiding (zoals HOFAM) hebt en 2 jaar werkervaring in een relevant werkveld. 

Daarnaast heb je voorkennis nodig van:

 • bestuurlijke informatieverzorging;
 • management accounting;
 • financial accounting;
 • strategisch management;
 • financiering;
 • bedrijfsadministratie;
 • belasting- en ondernemingsrecht;
 • marketing.

Mis je kennis op een bepaald vakgebied? Schrijf je dan in voor het deficiëntieprogramma.

Meer over aanmelding en toelating

CV Quick Scan: check je toelaatbaarheid

De opleiding voor toekomstige RC’s

Executive Master of Finance & Control
Degree programme MSc Executive Master of Finance & Control
Mode Part-time
Credits 66 ECTS, 24 months
Language of instruction Dutch
Accreditation VRC
Starts in February, September
CROHO code 75019