Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de lerarenopleiding leer je hoe je het schoolvak Frans effectief en betekenisvol kunt onderwijzen. Je leert hoe je het schoolvak Frans effectief en betekenisvol kunt onderwijzen. Je leert over de rol van taal en cultuur bij het aanleren van een taal. Daarnaast leer je hoe je leerlingen aan het spreken of schrijven krijgt in het Frans en op welke manier digitale middelen dit kunnen ondersteunen. In de colleges over literatuur sta je stil bij de vraag hoe je leerlingen aan het lezen kunt krijgen en hoe literatuur kan bijdragen aan de persoonlijke vorming van leerlingen.

Minor Educatie

De minor Educatie volg je tijdens je bachelor. In deze minor ontwikkel je didactische vaardigheden en maak je kennis met de praktijk en de theorie van het beroep van leraar. Bij je bachelordiploma ontvang je een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid, waarmee je mag lesgeven in de onderbouw van havo/vwo en het gehele vmbo.

Educatieve Module

De Educatieve Module volg je na je bachelor en rond je af in een half jaar. In deze Module ontwikkel je didactische vaardigheden en maak je kennis met de praktijk en de theorie van het beroep van leraar. Na het afronden ervan ontvang je een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid, waarmee je mag lesgeven in de onderbouw van havo/vwo en het gehele vmbo.

Master Educatie en communicatie

De tweejarige master Educatie en Communicatie is een geïntegreerd programma waarin je zowel een vakmaster als de universitaire lerarenopleiding volgt. Je verdiept je kennis van het vakgebied en ontwikkelt didactische vaardigheden. Na het afronden ontvang je een eerstegraads lesbevoegdheid en mag je lesgeven in alle klassen van het voortgezet onderwijs, het mbo én het volwassenenonderwijs.

Je kunt de master Educatie en Communicatie volgen als je een bachelor hebt afgerond op het gebied van het schoolvak.

Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs

Na je vakinhoudelijke master kun je kiezen voor een tweede master van een jaar (anderhalf tot twee jaar in deeltijd). In deze opleiding ontwikkel je didactische vaardigheden en leer je hoe je je schoolvak effectief en betekenisvol kunt onderwijzen. Je leert hoe je je vakkennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Na het afronden ontvang je een eerstegraads lesbevoegdheid en mag je lesgeven in alle klassen van het voortgezet onderwijs, het mbo én het volwassenenonderwijs.

Je kunt de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs volgen als je een master hebt afgerond en tijdens je bachelor en master minstens 120 EC aan voor het schoolvak relevante vakinhoud hebt behaald.

Omscholingstrajecten

Er zijn speciale trajecten voor mensen die zich willen laten omscholen tot eerstegraads docent. Voorwaarde is wel dat je in het bezit bent van een masterdiploma én tijdens je bachelor en master minstens 120 EC aan voor het schoolvak relevante vakinhoud hebt behaald. Na het afronden mag je lesgeven in alle klassen van het voortgezet onderwijs, het mbo én het volwassenenonderwijs.

Zij-instroom in het beroep

Met ‘zij-instroomtrajecten’ kun je je laten omscholen tot leraar. Je zoekt zelf een baan als leraar op een school die je als zij-instromer aanneemt. Tijdens je aanstelling volg je in maximaal twee jaar de opleiding om een eerstegraads lesbevoegdheid te halen.

Aan de Slag voor de Klas

Ben je al meer dan tien jaar werkzaam en ben je geïnteresseerd in een (eventueel gedeeltelijke) overstap naar een baan als docent in het voortgezet onderwijs? Dit programma wordt aangeboden voor de schoolvakken waar een tekort aan leraren is. Dit gaat om informatica, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, algemene economie en bedrijfseconomie. En de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Klassieke talen. Dit opleidingstraject volg je naast je huidige baan.