Januari 2021

Wetenschappers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek vind je een overzicht van mediaoptredens en artikelen in kranten, tijdschriften en andere (online) publicaties.

KIJK over de bijzondere observatie van vloeibaar gas

Een internationaal team van natuurkundigen heeft een materie-toestand ontdekt die zij ‘vloeibaar gas’ hebben genoemd. Bij het onderzoek was UvA-natuurkundige Janne-Mieke Meijer (IoP) betrokken. Wetenschapsblad KIJK bericht over.

Engineers Online over de ‘kleefprut’ van Gadi Rothenberg en Albert Alberts

Vakmedium Engineers Online heeft aandacht voor de bij toeval ontdekte ‘kleefprut’ van Gadi Rothenberg en Albert Alberts (beide UvA-HIMS); een 100% natuurlijke polymeer, die nu is gebruikt om een plantaardige stoel te maken.

Lucas Ellerbroek bij NOS over hoogtepunten uit de ruimte

De NOS stelde drie experts, waaronder UvA-sterrenkundige Lucas Ellerbroek (API) de vraag: wat vonden zij afgelopen jaar het hoogtepunt qua ruimte-gerelateerd nieuws? En waar kijken zij naar uit in dit nieuwe jaar?