Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Werken bij de FNWI

werken bij de FNWI

Waarom werken bij de FNWI?

Naast zaken als goede arbeidsvoorwaarden, een plek waar je gestimuleerd wordt om je talenten te ontplooien én een leuke werkomgeving zijn er nog een aantal redenen die werken bij de FNWI interessant maken:

1. Internationale faculteit met topwetenschappers
De FNWI is een internationaal vooraanstaande en gewaardeerde faculteit. Dankzij toonaangevend onderzoek en het werk van topwetenschappers is onze faculteit een belangrijke speler in de internationale wetenschapswereld. Wij zijn bovendien partner in diverse Europese Horizon 2020 projecten.

2. Goede wetenschappelijke infrastructuur
De FNWI heeft een goede wetenschappelijke infrastructuur. Dit is van essentieel belang bij het uitvoeren van vernieuwend wetenschappelijk onderzoek. Zo is er binnen de faculteit een grote hoeveelheid aan gespecialiseerde apparatuur en zijn er omvangrijke ICT faciliteiten aanwezig.  Daarnaast zorgen de technische ondersteuning en een professionele omgeving voor een optimale wetenschappelijke infrastructuur.

3. Focus op duurzaamheid
De FNWI heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze planeet drijft een aanzienlijk deel van het onderzoek en onderwijs aan de FNWI. Ons beleid, belangrijke samenwerkingen en zelfs de inrichting van onze faciliteiten zijn allen gericht op duurzaamheid. En dan zijn er natuurlijk ook nog de bacheloropleiding Future Planet Studies en de master track Science for Energy and Sustainability die gericht zijn op het behoudt van onze planeet en duurzaamheid.

4. Aandacht voor diversiteit, inclusiviteit en gender balance
De FNWI hecht grote waarde aan diversiteit en inclusiviteit. Kortom, aan een omgeving waar iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt. Ook op beleidsniveau is er aandacht voor het stimuleren van diversiteit en gender balance binnen de faculteit. Zo kunnen medewerkers en studenten bijvoorbeeld financiële steun aanvragen voor projecten waarmee zij diversiteit en inclusiviteit aan de faculteit willen verbeteren

Loopbaanbeleid aan de FNWI

Het uitgangspunt van het loopbaanbeleid aan de FNWI is dat medewerkers gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen. Medewerkers worden aangespoord om hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen en om de regie te voeren over hun eigen loopbaan. Om ervoor te zorgen dat dit zo goed mogelijk gebeurt biedt de faculteit een inspirerend en uitdagend academisch werkklimaat met voldoende ruimte voor loopbaanontwikkeling. 

Zo krijgen medewerkers onder andere de volgende zaken aangeboden:

  • De afdeling Career Support biedt verschillende trainingen en cursussen aan. Deze zijn zowel gericht op loopbaanontwikkeling en ontwikkeling van vaardigheden, als op thema’s zoals diversiteit, leiderschap, loopbaanontwikkeling en werkdruk. 
  • Voor wetenschappelijk personeel met een zware leidinggevende rol is er een speciaal programma ontwikkeld: het UvA Programma Academisch Leiderschap.

Arbeidsvoorwaarden

Voordat je bij de FNWI aan de slag gaat, wil je vast meer weten over de arbeidsvoorwaarden en andere algemene informatie over werken bij de UvA: hoe ziet de CAO eruit, hoe hoog is de reiskostenvergoeding en welke opleidingsmogelijkheden zijn er precies? Bekijk de arbeidsvoorwaarden om een antwoord op je vragen te krijgen.

Naast de algemene arbeidsvoorwaarden die gelden voor alle medewerkers van de UvA heb je als medewerker van de FNWI nog een aantal extra voordelen:

  • Je krijg korting op sporten bij het Universitair Sport Centrum (USC).
  • Je krijgt 10% korting op Engelstalige boeken bij Athenaeum Boekhandel.
  • Je krijgt korting bij CREA, de culturele organisatie van de UvA en de HvA.
  • Je kunt besparen op de kosten van een fiets of fietsreparatie door loon of vakantie-uren te ruilen voor een belastingvrije vergoeding.
  • Je krijgt een jaarlijks ICT-tegoed van 125 euro. Hiermee kun je software en hardware kopen voor thuisgebruik.
  • En natuurlijk heb je gratis toegang tot de bibliotheek van de UvA en HvA.
amsterdam science park

Over het Amsterdam Science Park

De FNWI is gevestigd op het Amsterdam Science Park. Een belangrijk knooppunt voor onderzoek, innovatie en ondernemerschap. Het Amsterdam Science Park biedt unieke mogelijkheden voor datatechnologie, fundamenteel en toegepast onderzoek en het gebruik van geavanceerde apparatuur. Bovendien focust het zich op duurzaamheid en digitale innovatie. Met zijn vele bedrijven en 1.700 studenten is het een levendige en bruisende omgeving.

Werken bij de UvA

De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA tot de grote algemene universiteiten in Europa met ruim 30.000 studenten en 5.000 medewerkers die tezamen meer dan 100 nationaliteiten vertegenwoordigen. 

Jaarlijks verschijnen circa 10.000 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op veel gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma's zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken.

Promoveren & postdocs

Elk jaar promoveren zo'n 100 promovendi aan de FNWI. Met een vertegenwoordiging van zo'n 500 personen, zijn promovendi en postdocs de grootste groep medewerkers aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.