Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het onderzoek aan de FNWI beslaat de volle breedte van de bètawetenschappen. Maar of onze wetenschappers nu een microscoop of telescoop gebruiken, zich richten op de aarde of op het heelal, het heden, verleden of de toekomst, een ding hebben ze allemaal gemeen: ze worden gedreven door een grote nieuwsgierigheid naar hoe de wereld op een fundamenteel niveau in elkaar zit. Maar ook nieuwsgierigheid naar hoe we deze kennis kunnen inzetten om de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd te kunnen oplossen. Daarom werken onze instituten samen aan verdiepende multidisciplinaire onderzoeksthema’s, en hebben ze de handen ineen geslagen met tal van maatschappelijke en industriële partners.

Onderzoeksomgeving

Aan de FNWI zijn acht onderzoeksinstituten verbonden in de disciplines Sterrenkunde, Informatica, Biologie, Logica, Natuurkunde, Wiskunde, Levenswetenschappen en Scheikunde. 

Samenwerking UvA – VU

De bètafaculteiten van de UvA en de VU werken al jarenlang op vele gebieden samen. Deze samenwerking heeft als doel om het onderwijs, onderzoek en de kennisvalorisatie te verbeteren. Dit wordt bereikt door bundeling van inhoudelijk verwant onderzoek. Door het delen van specialistische faciliteiten. Door het samenwerken bij de bèta-bacheloropleidingen. En door het creëren van een wetenschappelijke omgeving die aantrekkelijk is voor externe partijen.