Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica staat midden in het Amsterdam Science Park. De FNWI is omgeven door kennisinstituten en zogenoemde spin off bedrijven die gestart zijn vanuit het onderzoek. Het is een knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

Op het Amsterdam Science Park (ASP) zijn de beste onderzoeksinstituten, een bètafaculteit, een University College en ruim 120 bedrijven gevestigd. Amsterdam Science Park biedt uitgelezen kansen voor datatechnologie, fundamenteel en toegepast onderzoek, inzet van geavanceerde instrumenten en bedrijven die zich richten op duurzaamheid. Amsterdam Science Park is gezamenlijk ontwikkeld door de Gemeente Amsterdam, NWO en de Universiteit van Amsterdam.

Amsterdam Science Park

Architectuur van Science Park 904

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica heeft al haar onderwijs en onderzoek geconcentreerd onder één dak in het markante faculteitsgebouw SPA 904. Het ontwerp is van Rudy Uytenhaak Architectenbureau (coördinerend architect), Meyer en Van Schooten Architecten en Architectuurstudio Herman Hertzberger.

Bekijk in onderstaande video hoe Science Park 904 er van binnen uitziet.

Rondleiding Amsterdam Science Park 904

Innovatie door samenwerking

Het faculteitsgebouw biedt een optimale omgeving voor de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. Zowel binnen de faculteit als met nabij gelegen onderzoekinstituten en bedrijven op het Science Park. Want ontmoeting en uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen mensen en wetenschappelijke disciplines en samenwerking tussen onderwijs en onderzoek maken de weg vrij voor innovatie.