Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Student Impact Centre

Powering student engagement, Inspiring social impact

Door studenten een centrale rol te geven in het opzetten, uitvoeren en ontwikkelen van het project ligt studentenbetrokkenheid aan de grondslag van het project.

Studentbetrokkenheid

Het Student Impact Centre dient als katalysator om maatschappelijke studentenbetrokkenheid te bevorderen, waar studenten geïnspireerd raken om actie te ondernemen, waar innovatie en oplossingen van studenten worden gestimuleerd en studenten worden ondersteund om hedendaagse maatschappelijke problematiek te tackelen.

Het centrum beoogt daarbij ook om mogelijkheden te bieden aan de ruim 7000 FNWI-studenten om zich maatschappelijk te activeren door sociale vraagstukken te koppelen aan praktijk gebonden leermogelijkheden.

Door maatschappelijke betrokkenheid onder FNWI-studenten te introduceren van oriëntatie tot afstuderen, worden zij opgeleid tot maatschappelijk verantwoorde individuen die uitgerust zijn met vaardigheden om hun kennis gedurende hun carrière maatschappelijk in te zetten op lokaal, regionaal en/of (inter)nationaal niveau.

Wat doet het Student Impact Centre?

Het Student Impact Centre inspireert en ondersteunt studenten met hun maatschappelijke activiteiten door mini-fondsen aan te bieden, te helpen bij het maken van een werkplan, en te werken aan de beoogde doelen. Bij het centrum kunnen studenten terecht om aanspraak te maken op kennis, netwerk en trainingen. De doelen van de studenteninitiatieven kunnen uiteenlopen van thema’s als diversiteit en inclusie tot duurzaamheid en klimaatproblematiek.

Contact

Wil je ook betrokken raken bij het Student Impact Centre? Stuur dan een e-mail naar sic-science@uva.nl

Initiatief

Het Student Impact Centre is een initiatief dat voortkomt uit een gezamenlijke ECHO-aanvraag van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en Diversity Talks.