Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onderzoek naar diepgaande milieu-, sociale, economische en bestuurlijke aspecten rondom duurzaamheid.
Impact en highlights van ons onderzoek

Over Sustainability & Environmental Economics

Dit onderzoeksthema definieert Duurzaamheid in lijn met de SDG's, met nadruk op milieuperspectief. Onze onderzoekers bestuderen onderwerpen zoals gedragsveranderingen en sustainable finance, -markten en -risico's. Ze onderzoeken milieu- en duurzaamheidsbeleid, als ook de politiek-economische impact van klimaatbeleid.

Impact Centres

Om daadwerkelijk impact te creëren, werken onze onderzoekers binnen dit thema samen in verschillende transdisciplinaire Impact Centres.

  • A Sustainable Future
    A Sustainable Future (ASF) is een onderzoeksplatform dat zich richt op het bevorderen van de bijdrage van bedrijfseconomisch en economisch onderzoek aan urgente maatschappelijke behoeften. Hierbij worden uitdagingen met betrekking tot onze toekomstige economische balans, sociale balans en milieubalans aangepakt. Meer weten? Neem contact op met Vittoria Scalera.
  • Analytics for a Better World
    Onderzoek van Analytics for a Better World (ABW) heeft impact op het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) door de toepassing van analytics en combineert daarbij de kracht van non-profitorganisaties, academici en bedrijven. Meer weten? Neem contact op met Dick den Hertog.