Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Binnen veel studies vind je vakken die gericht zijn op duurzaamheid. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om zich verder in duurzaamheid te verdiepen door het volgen van keuzevakken.

Vakken gericht op duurzaamheid

Om studenten te helpen bij het vinden van deze vakken heeft de UvA Green Office een duidelijk overzicht gemaakt van vakken waarin duurzaamheid centraal staat. Bekijk het overzicht met duurzame vakken

Studies gericht op duurzaamheid

Hieronder vind je een overzicht van bachelor- en masteropleidingen waarbij het thema duurzaamheid centraal staat. Wil jij je ontwikkelen tot pionier op het gebied van duurzaamheid, dan is een van deze studies mogelijk interessant voor jou.

Bachelor Future Planet Studies - Een opleiding die gericht is op de toekomst en duurzaamheid. Het bedenken van oplossingen voor de grote problemen rondom duurzame ontwikkeling staat centraal. De benadering van deze problemen is integraal en studenten worden interdisciplinair opgeleid.

Bachelor Sociale geografie en Planologie - Sociaal geografen en planologen houden zich bezig met dé uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, mondiale ongelijkheid en polarisatie, inclusieve en leefbare steden.  

Master Science for Energy and Sustainability (Chemistry track) - Een track van de Chemistry master die gericht is op het ontwikkelen van nieuwe chemische technologieën en processen op het gebied van energie en duurzaamheid.

Master Environmental Management (Earth Sciences track) - Een track van de master Earth Sciences die gaat over duurzaam milieubeheer en het oplossen van duurzaamheidsproblemen. De track is te combineren met de minor Science for Sustainability, waarin de duurzaamheidsproblematiek centraal staat.

Master Sustainability (Business Economics track) - Een track van de master Business Economics die een brede kijk biedt op duurzaamheid. Je leert economische beleidsmaatregelen en bedrijfsstrategieën die duurzaamheid in de praktijk bereiken.

Honours Programme: Sustainability (Master Business Administration) - Een uitdagend programma voor gemotiveerde master Business Administration studenten om zich te ontwikkelen op het gebied van duurzaam leiderschap, innovatie en de circulaire economie.