Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoek naar duurzaamheid

Duurzaamheid - op het gebied van milieu, maatschappij en financiën - staat centraal in veel van onze onderzoeksprogramma's. Vanwege de breedte van haar onderzoek is de UvA bij uitstek geschikt om duurzaamheidsvraagstukken te bestuderen vanuit verschillende invalshoeken en in interdisciplinaire onderzoeksteams.

Onderzoeksprogramma's en instituten van de UvA gericht op duurzaamheid

Innovatieplatform

De Amsterdam Green Campus, opgericht door IBED, SILS, HIMS en andere deelnemers, is een regionaal innovatieplatform voor een groenere toekomst. Onderzoekers, onderwijsinstellingen en ondernemers werken samen aan innovaties die duurzaamheid promoten en ze leiden de volgende generatie leiders op het gebied van duurzaamheid op.

Praktische toepassing van onderzoek

We streven in ons onderzoek naar de ontwikkeling van praktische toepassingen die ten goede komen aan de maatschappij, bijvoorbeeld:

  • Photanol, een spin-off van SILS, is een bedrijf dat duurzame chemicaliën produceert. Met cyanobacteriën worden CO2 en zonlicht omgezet in waardevolle chemische producten.
  • Plantics, een spin-offbedrijf van HIMS, produceert plastic dat volledig biologisch afbreekbaar, composteerbaar en 100% biologisch is.