Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Van duurzame steden tot mondiale ecologie: wetenschappers aan de UvA doen onderzoek naar een breed scala aan duurzaamheidsthema’s. De UvA kent veel vooraanstaande onderzoeksprogramma’s en instituten die bijdragen aan duurzaamheid. Het UvA Sustainability Platform (USP) is een interdisciplinaire community die deze programma’s met elkaar verbindt.
Mendel Giezen over zijn onderzoek

In deze video vertelt Mendel Giezen, universitair hoofddocent Urban Planning, over zijn onderzoek dat zich richt zich op duurzame stedelijke ontwikkeling.

Laura Burgers over haar onderzoek

In deze video vertelt Laura Burgers, assistant professor privaatrecht, over haar onderzoek waarin zij op zoek gaat naar wie verantwoordelijk is voor klimaatverandering.

Rol van de wetenschap bij de verduurzaming van de maatschappij

Onderzoek en kennisutilisatie zijn naast onderwijs de grootste hefboom die we hebben om duurzame verandering in de maatschappij te versnellen. Onderzoek naar duurzaamheid speelt daarom een belangrijke rol in de strategische koers van de UvA. Het is een van de vier onderzoeksthema’s uit het Instellingsplan 2021 – 2026. Dat betekent onder meer dat er meer geld wordt geïnvesteerd in onderzoek naar duurzaamheid, dat onderzoekers binnen alle disciplines op zoek gaan naar de kansen om onze kennis over groene duurzaamheid te versterken, en dat er op dit onderwerp een nieuwe interdisciplinaire themagroep aan de slag gaat.