Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoek naar duurzaamheid

Van mondiale ecologie tot duurzame steden: wetenschappers aan de UvA doen onderzoek naar een breed scala aan duurzaamheidsthema’s. De UvA kent vooraanstaande onderzoeksprogramma’s en instituten waarbij duurzaamheid centraal staat of een rol speelt. Op deze pagina vind je meer informatie over onderzoeksprogramma’s en maak je kennis met belangrijke wetenschappers op het gebied van duurzaamheid.

Mendel Giezen over zijn onderzoek

In deze video vertelt Mendel Giezen, universitair hoofddocent Urban Planning, over zijn onderzoek dat zich richt zich op duurzame stedelijke ontwikkeling.

Laura Burgers over haar onderzoek

In deze video vertelt Laura Burgers, assistant professor privaatrecht, over haar onderzoek waarin zij op zoek gaat naar wie verantwoordelijk is voor klimaatverandering.

Rol van de wetenschap bij de verduurzaming van de maatschappij

Onderzoek en kennisutilisatie zijn naast onderwijs de grootste hefboom die we hebben om duurzame verandering in de maatschappij te versnellen. Onderzoek naar duurzaamheid speelt daarom een belangrijke rol in de strategische koers van de UvA. Zo is het een van de vier onderzoeksthema’s uit het Instellingsplan 2021 – 2026 en het is een van de vijf duurzaamheidsdoelstellingen uit het White Paper. Dat betekent dat er meer geld wordt geïnvesteerd in onderzoek naar duurzaamheid en dat er een interdisciplinaire themagroep aan de slag gaat met het onderwerp duurzame welvaart. Ook vragen we alle onderzoekers om binnen de instituten op zoek te gaan naar de raakvlakken met groene duurzaamheid en aan de slag te gaan met de kansen die hier nog liggen.