Bachelor Actuariële Wetenschappen

Actuariële Wetenschappen

Moet een stevige roker meer premie betalen voor een ziektekostenverzekering dan een niet-roker? En mensen met een erfelijke ziekte: meer of minder premie? Een actuaris schat complexe financiële risico’s in, bijvoorbeeld rondom financieel-economische crises, brand- of aardbevingsschade, vergrijzing en sterfte. Dus, ben je goed met getallen en complexe vraagstukken? Dan is Actuariële Wetenschappen jouw studie, en Amsterdam jouw stad.

Proefstudeerweek: 2 tot en met 13 december

Meer weten? Vraag de brochure aan

Top-5 redenen om Actuariële Wetenschappen te studeren aan de UvA

• 5. Studeer aan een internationale topuniversiteit

Met je BSc Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam heb je een diploma op zak van een van de beste universiteiten ter wereld. Dit geeft je meteen al een voorsprong op de arbeidsmarkt.

'Praktische benadering van wiskundige en programmeervaardigheden'

Bekijk Didier Quintius' testimonial over de BSc Actuariële Wetenschappen:

Meer testimonials van studenten

Help organisaties zicht te krijgen op de financiële gevolgen van risico's

Als toekomstige deskundige analyseer je over de financiële gevolgen van economische ontwikkelingen en risico's. Met behulp van wiskunde, statistiek en financiële theorieën bereken je de kans dat iets zich in de toekomst voordoet. Vooral verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen kunnen niet zonder jouw inzichten en advies.

Tijdens je studie duik je in de meest gebruikte theorieën en modellen. Ook leer je om deze toe te passen binnen een bedrijf.

Carrièremogelijkheden

Er is veel vraag naar actuarissen op de arbeidsmarkt.

Gemiddeld startsalaris: € 3.100 bruto
Gemiddeld salaris na 5 jaar: € 5.000 bruto

Deze bachelor is je eerste stap om volledig gediplomeerd actuaris te worden. Als actuaris kun je een baan krijgen bij organisaties als:

• verzekeringsmaatschappijen
  • consultancybedrijven
  • pensioenfondsen
  • overheidsinstellingen
  • financiële instellingen (nationale of Europese banken)

Meer over je carrièremogelijkheden

Is Actuariële Wetenschappen iets voor jou?

Herken je jezelf in onderstaand profiel? Dan zou Actuariële Wetenschappen voor jou wel eens de juiste keuze kunnen zijn:

• Wiskunde is een van je favoriete vakken. Je studeert wiskunde op het hoogst mogelijke niveau en haalt goede cijfers.
  • Je hebt niet alleen affiniteit met cijfers, maar ook met de achterliggende sociale realiteit. Je bent een abstracte denker en beschikt over een uitstekend analytisch vermogen.
  • Je haalt hoge cijfers voor Engels.
  • Je kunt zelfstandig werken: je weet hoe je een bibliotheek moet gebruiken.
  • Je neemt graag het initiatief en staat open voor nieuwe (leer)ervaringen.

Meer over toelating en inschrijving

Actuariële Wetenschappen
Diploma BSc Actuariële wetenschappen