Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Biomedische wetenschappen
Vergelijk

Kaiden Sewradj

Het leukste vak

Humane anatomie vond ik het leukste vak, omdat we in de snijzaal echte humane preparaten bekijken. Dit vond ik enerzijds erg confronterend, maar anderzijds ook ongelofelijk interessant. Om de merkwaardigheid van het lichaam echt te waarderen, zal je het echt voor je moeten zien. Daarbij vind ik het zelf heel cool om te bedenken dat wat ik leer in het hoorcollege over eiwitten ook op dat moment gebeurt in mijn eigen lichaam. Het lichaam is een heel complex systeem. Er is nog veel dat we nog niet weten. Ik vind het leuk om te speculeren over hoe het lichaam precies werkt en de meeste professoren gaan daar graag met mij over in gesprek.

Terugblik op het eerste jaar

De eerste paar weken van de studie vond ik erg zwaar, maar als ik erop terugkijk, ben ik erg blij dat ik me destijds zo heb ingezet. Ik heb tijdens die weken een basis gelegd waar ik nu in mijn tweede jaar nog veel aan heb. Verder vind ik deze studie niet erg moeilijk,het is voornamelijk veel werk. Als je biomedische wetenschappen niet leuk vindt, dan is het gewoon lastig te halen. Kies alleen deze studie als je er interesse in hebt. De reden dat ik voor de UvA koos, is dat het gebouw Science Park 904 heel ruimtelijk is en veel studieplekken biedt. Daarnaast heeft de UvA een goede wereldwijde reputatie en internationale relaties.

Ambities voor de toekomst

Ik denk erover om een minor programmeren te gaan doen. Het lijkt me erg interessant om biomedische vraagstukken op te lossen met een combinatie van biomedische kennis, AI en simulaties, maar dat is slechts een idee. Het enige wat ik zeker weet is dat ik hoogleraar wil worden en zowel les wil geven als onderzoek wil gaan doen.