Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Biomedische wetenschappen
Opslaan in favorieten

Studeren op Science Park

De colleges van Biomedische wetenschappen worden gegeven aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica op het Amsterdam Science Park en op het Amsterdam UMC (locatie AMC). Het gebouw en de sfeer op Science Park 904 is voor veel studenten een reden om te kiezen voor de UvA.

Neem een kijkje op de Science Park campus

Waar vind je de campus? 

Science Park 904

Science Park 904
1098 XH Amsterdam

Amsterdam UMC (locatie AMC)

Een deel van je colleges volg je bij het Amsterdam UMC (locatie AMC) in Amsterdam Zuidoost. Ook hier vind je moderne collegezalen, studieruimtes en computerfaciliteiten en ook een grote medische bibliotheek. Daarnaast kun je gebruik maken van alle voorzieningen in het ziekenhuis, zoals een personeels- en studentenrestaurant, cafés, postkantoor en boekhandel. Het faculteitsgebouw is aan het ziekenhuis verbonden en is goed bereikbaar met de trein en metro, station Holendrecht ligt voor de deur.

Amsterdam UMC- locatie AMC

Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Andere locaties

Overige belangrijke locaties voor de opleiding zijn het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en Sanquin (voormalige Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst). Deze instituten liggen in Amsterdam-West en zijn goed bereikbaar met de trein en metro.

Studievereniging Congo

In de hal van Science Park 904 vind je de kamers van alle studieverenigingen van de FNWI naast elkaar. Biomedische wetenschappen, Biologie en Psychobiologie kennen een zeer actieve studievereniging: Congo. Aan het begin van elk jaar organiseren ze voor de drie studies een Facultaire Introductie-week en aan het eind van september een eerstejaarsweekend. Het hele jaar door organiseren verschillende commissies lezingen, excursies, weekenden, borrels, feesten en vele andere activiteiten. Via Congo kun je studieboeken kopen, waarbij je als Congo-lid korting krijgt. En je kunt altijd in de Congokamer langskomen voor gratis koffie en thee

Naast je studie

Sport 

Naast Science Park 904 staat het Universum, een van de zeven locaties van het USC, het studentensportcentrum van de UvA. Het USC biedt meer dan 70 sporten tegen lage tarieven. Sport je liever in verenigingsverband? Sluit je dan aan bij een van de vele studentensportverenigingen in Amsterdam.

CREA

CREA is de culturele organisatie van de UvA en de HvA. Als UvA-student kun je hier goedkoop cursussen en workshops volgen op het gebied van muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur. CREA verhuurt ook studio's voor theater, muziek en dans.