Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ben je enthousiast geworden over de bachelor Business Administration? Om je in te schrijven doorloop je de volgende stappen.

Let op: het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de bachelor Business Administration voor studiejaar 2024-2025. Vanaf oktober 2024 kun je je inschrijven voor de bachelor Business Administration voor studiejaar 2025-2026. De informatie op deze pagina heeft betrekking op het academische jaar 2024 - 2025.

Inschrijfproces

  • 1. Check de deadlines

    De bachelor Business Administration hanteert een numerus fixus. Het aantal plaatsen is beperkt tot 800. De aanmelddeadline voor een start in september 2024 is 15 januari 2024. 

  • 2. Check de toelatingseisen

    De toelatingseisen zijn afhankelijk van je vooropleiding.

    Vwo-diploma

    Je kunt je inschrijven voor de bachelor Business Administration als je een vwo-diploma hebt in 1 van de 4 profielen, inclusief wiskunde A of B. Een goede beheersing van het Engels is essentieel, omdat de bachelor Engelstalig is. In het 1e jaar kun je wel je werkgroepen in het Nederlands volgen als je wilt.

    Hbo-(propedeuse)diploma

    Heb je een hbo-propedeuse behaald én beheers je wiskunde op vwo-eindexamenniveau? Dan kun je overstappen naar de bachelor Business Administration. Je hebt Vwo wiskunde A of B staatsexamen of vwo wiskunde A of B-certificaat nodig. Dit kan je behalen via:

    Als hbo-propedeusestudent kun je je via Studielink en daarna je Checklist Inschrijving voor deze bacheloropleiding aanmelden. Deadline van aanmelden is 15 januari.

    Colloquium doctum

    Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet het juiste diploma om tot deze bachelor toegelaten te worden? Dan kun je wellicht via een colloquium doctum toegelaten worden.

  • 3. Check het collegegeld en andere kosten

    Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

    Overige kosten

    Niet alleen betaal je collegegeld, je hebt ook kosten voor de aankoop van boeken en ander studiemateriaal. Deze kosten variëren per studieprogramma. Ze liggen tussen de € 200 en € 800.

  • 4. Schrijf je in via Studielink
  • 5. Activeer je UvAnetID

    Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Dit heb je nodig om je in te schrijven aan de UvA. Activeer je UvAnetID volgens de instructies.

  • 6. Schrijf je in voor de selectie en doe mee

    De bachelor Business Administration aan de UvA wil jou een kwalitatief hoogwaardige opleiding bieden en een breed perspectief op de arbeidsmarkt. Het aantal opleidingsplaatsen is daarom beperkt tot 800. Om in aanmerking te komen voor toelating tot de opleiding moet je deelnemen aan de selectieprocedure. Dit bestaat uit 3 stappen:

    1. Schrijf je in voor de selectie 
    Alle aanmelders maken de selectietoets online. Je kunt je aanmelden voor de toetsdatum van je keuze in je Checklist Inschrijving .
    De selectietoetsen vinden plaats op:

    • Zaterdag 24 februari 2024 - 14.00 of 14.30u
    • Zaterdag 2 maart 2024 - 14.00 of 14.30u

    2. Doe mee met de selectie
    In de selectietoets voor de opleiding Business Administration worden je academische vaardigheden in Wiskunde, Economie en Strategie & Organisatie getest. Er is geen voorkennis nodig. Wel gaan we uit van een basis (vwo-) schoolniveau en verwachten we dat je de studievaardigheden bezit om het studiemateriaal te begrijpen, je eigen te maken en toe te passen.

    Ongeveer een week voor de selectietoets krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas, waar je studiemateriaal en meer details over de toets vindt. Het studiemateriaal en de selectietoets zijn in het Engels. In totaal ben je 20 tot 25 uur bezig met het bestuderen ervan. Deelname aan de toets is verplicht; als je niet deelneemt aan de toets krijg je geen rangnummer.

    We hebben gemerkt dat wanneer je het studiemateriaal goed bestudeert het geen probleem moet zijn om de selectietoets met succes te volbrengen. De kans dat je een plaats aangeboden krijgt wordt dan groot.

    3. Bekijk je rangnummer in Studielink
    Na de selectietoetsen krijgen alle deelnemers een rangnummer. Dit bepaalt welke kandidaten een plek in de opleiding aangeboden krijgen. Jouw rangnummer wordt gebaseerd op je score van de selectietoets.

    ​Op 15 april 2024 krijg je een bericht met daarin je rangnummer. Afhankelijk van het nummer krijg je meteen een plaats aangeboden in de opleiding, of word je op een wachtlijst geplaatst. Krijg je een plaats aangeboden? Dan ontvang je hierover apart een bericht met aanvullende informatie.

    Indien je niet direct een plaats aangeboden krijgt is de kans groot dat dat tussen 15 april en 1 augustus 2024 alsnog gebeurt, wanneer een andere student zijn/haar plaats niet heeft geaccepteerd. Zodra er een plek voor je beschikbaar komt, ontvang je een e-mail.

    Selectiepogingen

    Je mag twee keer deelnemen aan de selectie voor Business Administration. Je hebt dus twee selectiepogingen. Ieder jaar vindt er één selectieprocedure plaats.

    Een selectiepoging wordt geregistreerd als:

    • Je een actieve aanmelding had voor de bachelor Business Administration in Studielink na 15 januari 2024.
    • Je niet hebt meegedaan aan de selectieprocedure maar je wel een actieve inschrijving in Studielink had na 15 januari 2024.
    • Je je aanmelding in Studielink cancelt na 15 januari 2024.

    Er wordt geen selectiepoging geregistreerd als:

    • Je je inschrijving in Studielink cancelt voor 16 januari 2024.

    Indien je zakt voor je eindexamen kan een gebruikte selectiepoging ongedaan worden gemaakt. Voor meer informatie kun je hierover contact opnemen met de selectiecommissie.

Na het maken van de selectietoets

  • 7. Accepteer of weiger je plaats

    Afhankelijk van je rangnummer krijg je een plaats aangeboden in de bachelor. Na het ontvangen van dit aanbod heb je 14 kalenderdagen de tijd om je plaats te accepteren. Doe je dit niet, dan vervalt je plaats automatisch en wordt deze aangeboden aan een andere student.

  • 8. Vraag je collegekaart aan

    Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de Centrale Studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

  • 9. Doe mee aan de introductiedag

    De opleiding begint met een introductiemiddag tijdens de Intreeweek. Onze studievereniging organiseert een introductiekamp. Je ontvang hier per e-mail meer informatie over.

  • 10. Betaal het collegegeld

    Het collegegeld moet uiterlijk de laatste dag voordat je opleiding start op de bankrekening van de UvA staan. Je bent pas ingeschreven voor de opleiding als je aan de betalingsverplichting hebt voldaan.

Vragen

Bekijk de infographic voor een duidelijk overzicht van alle stappen je moet nemen om je succesvol aan te melden. Heb je vragen over de toelating of het aanmeldproces?