Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Business Analytics
Vergelijk

Toelating en inschrijving

Ben je enthousiast geworden over de bachelor Business Analytics? Om je in te schrijven doorloop je de volgende stappen. De aanmelding voor een start in september 2023 is gesloten, vanaf oktober 2023 kun je je inschrijven voor een start in september 2024.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  De aanmelddeadline voor een start in september 2023 is 1 mei 2023. 

 • 2. Check de toelatingseisen

  De toelatingseisen zijn afhankelijk van je vooropleiding.

  Vwo-diploma

  Je kunt de bachelor Business Analytics studeren als je een vwo-diploma hebt in 1 van de 4 profielen, inclusief wiskunde B. De profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek sluiten goed aan. Economie is geen verplicht vak voor toelating tot deze bacheloropleiding.

  Als je alleen wiskunde A in je profiel hebt moet je alsnog examen doen in wiskunde B. Dit kan met een vwo staatsexamen wiskunde B of een vwo wiskunde B-certificaat van het CCVX.

  Let op, het wiskunde B certificaat van Korteweg-de Vries of Boswell Bèta is niet voldoende voor deze opleiding.

  Een goede beheersing van het Engels is essentieel, omdat de bachelor Engelstalig is. In het 1e jaar kun je wel je werkgroepen in het Nederlands volgen als je wilt. 

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Heb je een hbo-propedeuse behaald? Dan kun je overstappen naar deze bachelor. Je bent toelaatbaar met de volgende hbo-propedeuses:

  • Hbo-propedeuse Toegepaste Wiskunde.
  • Hbo-propedeuse Technische Natuurkunde.
  • Andere hbo-propedeuse inclusief vwo wiskunde B staatsexamen of een vwo wiskunde B-certificaat van het CCVX.

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet het juiste diploma om tot deze bachelor toegelaten te worden? Dan kun je wellicht via een colloquium doctum toegelaten worden.

  Internationale vooropleiding

  Heb je een internationale vooropleiding? Dan verloopt de toelating via de procedure voor internationale vooropleiding

 • 3. Check het collegegeld en andere kosten

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige kosten

  Niet alleen betaal je collegegeld, je hebt ook kosten voor de aankoop van boeken en ander studiemateriaal. Deze kosten variëren per studieprogramma. Ze liggen tussen de €200 en €800.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Dit heb je nodig om je in te schrijven aan de UvA. Activeer je UvAnetID volgens de instructies.

 • 6. Controleer je checklist inschrijving

  In je Checklist Inschrijving kan je je persoonlijke inschrijving bekijken. Hier vind je de vervolgstappen die je moet nemen om je inschrijving af te ronden. 

 • 7. Meld je aan voor UvA Matching

  Wat is UvA Matching? 

  UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Door mee te doen aan matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt verklein je namelijk de kans dat je er tijdens je 1e jaar achter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving. 

  Hoe werkt UvA Matching? 

  Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is 1 van de onderdelen van deze Checklist. Verdere informatie over het inschrijven voor matching kun je op die Checklist terugvinden. 

  Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de Matchingronde af met een toets. Op basis van de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten. 

  Het programma van UvA Matching bestaat uit:

  • online colleges en kennisclips
  • zelfstudie
  • online toets
  • persoonlijk studiekeuzeadvies

  Wanneer wordt UvA Matching aangeboden? 

  UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden. Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde maart: 1 t/m 9 maart 2023 15 februari 2023
  Ronde april: 29 maart t/m 6 april 2023 21 maart 2023
  Ronde mei: 3 t/m 11 mei 2023 26 april 2023
  Ronde juni: 1 t/m 9 juni 2023* 18 mei 2023

  *Vanaf eind april kun je je pas inschrijven voor de laatste ronde in juni. Houd er rekening mee dat de ronde in juni niet beschikbaar is voor studenten die de visumprocedures moeten volgen.

  Ongeveer 1 week voor de start van je matchingronde ontvang je meer informatie over wat je kunt verwachten. 

  Meet & Greet op de Universiteit van Amsterdam (optioneel) 

  Ontdek je toekomstige campus en ontmoet je medestudenten tijdens onze Meet & Greet op donderdag 22 juni 2023. Schrijf de datum alvast in je agenda, we zouden het leuk vinden om je te ontmoeten!

  UvA Matching volgens student Wouter

  Hoe is het om mee te doen aan UvA Matching? Bachelorstudent Wouter Hekking vertelt je er meer over.

  UvA Matching - ervaringen student Universiteit van Amsterdam

Na (voorwaardelijke) toelating