Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Wil je je inschrijven, doorloop dan onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Je kunt Cognition, Language and Communication studeren met de volgende (in Nederland behaalde) diploma's:

  Vwo-diploma

  Met een vwo-diploma kun je Cognition, Language and Communication studeren, ongeacht je profiel. 

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Studenten met een hbo-propedeusediploma hebben toegang tot een universitaire bachelor. Houd er wel rekening mee dat de overstap van het hbo naar een universitaire opleiding door veel studenten als erg zwaar wordt ervaren.
  Een andere mogelijkheid is om eerst je hbo-bachelor te voltooien en je daarna in te schrijven voor een universitaire bachelor. Afhankelijk van de inhoud van de afgeronde hbo-bachelor en de keuze van de universitaire bachelor kun je vrijstelling krijgen voor onderdelen uit het universitaire bachelorprogramma. De maximale vrijstelling via deze route is 60 studiepunten.
  Het collegegeld voor een tweede bachelor is het hogere instellingstarief. Bij de Student Service Desk kun je terecht met vragen over het collegegeld.

  Colloquium doctum

  Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Cognition, Language and Communication dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

  Lees meer over het colloquium doctum Cognition, Language and Communication

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan?  Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

  Inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren en zo test je of de opleiding echt bij je past. UvA Matching voor Cognition, Language and Communication vindt plaats tussen 2 en 12 juni 2020. Je volgt een college en maakt naar aanleiding daarvan een (digitale) toets. Binnenkort vind je meer informatie op deze website.

  Lees meer over UvA Matching

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 6. Vul het intakeformulier in

  Studenten die in september 2019 beginnen met de bachelor Cognition, Language and Communication moeten, naast hun deelname aan UvA Matching, ook een intakeformulier invullen. Het intakeformulier is de start van de studiebegeleiding (het tutoraat) die je gedurende je hele bachelor krijgt. Daarom wordt in de vragenlijst onder meer gevraagd naar je vooropleiding en je motivatie voor deze studie. Nadat je het intakeformulier hebt ingevuld, kan de opleiding je in de colleges plaatsen. 

  Een link naar intakeformulier wordt gestuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg er daarom voor dat je e-mailadres in Studielink correct staat.

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.