Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Communicatiewetenschap

Vergelijk

Welke invloed oefenen communicatie en samenleving op elkaar uit? Tegenwoordig besteden wij een aanzienlijk deel van onze tijd aan (sociale) media. Binnen de bachelor Communicatiewetenschap bestudeer je media (o.a. kranten, televisie, sociale media, games) en de effecten van mediagebruik op mens en samenleving. Dus ben je geïnteresseerd in media, maar ben je ook bereid kritisch te kijken? Dan is de studie Communicatiewetenschap misschien wel iets voor jou!

Online open dag

Kennismaken met Communicatiewetenschap? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Studieprogramma

Als communicatiewetenschapper in de dop bestudeer je verschillende vormen van communicatie. Hierbij ligt de focus op gemedieerde communicatie, oftewel communicatie door middel van media, zoals kranten, televisie en sociale media. Door middel van het doen van onderzoek en het gebruik van theorieën, kijk je naar wat deze verschillende vormen van communicatie voor effect hebben op individuen en de maatschappij als geheel.

Wat is Communicatiewetenschap?

Bekijk deze video om meer te weten te komen over Communicatiewetenschap.

Sterke verbondenheid met toponderzoekers van het ASCoR instituut.

Onderzoeks-

gerichtheid

Het bestuderen van 4 domeinen binnen Communicatiewetenschap.

4 domeinen

Mogelijkheid om een Communicatiewetenschap Master te volgen aan de UvA.

Master

Na je studie

Wanneer je bent afgestudeerd word je beloond met een diploma in de Communicatiewetenschap. Met dit diploma kun je als Bachelor of Science de arbeidsmarkt op. De meeste studenten kiezen er echter voor om na hun Bacheloropleiding door te gaan met een Master. Op deze manier kunnen zij zich verder specialiseren wat hun carrièreperspectief ten goede komt.

"Je krijg veel ruimte om je eigen interesses te ontwikkelen."

vertelt Alumnus Guus van Duijn.

Past Communicatiewetenschap bij jou?

Communicatiewetenschap is de ideale studie voor jou als je geïnteresseerd bent in maatschappij en cultuur en in communicatie in de breedste zin van het woord. Het lijkt je uitdagend om het communicatieproces vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken te benaderen. Als student Communicatiewetenschap wil je wellicht gaan werken als persvoorlichter, onderzoeker van de publieke opinie, strateeg sociale media bij een reclamebureau, nieuwsredacteur of campagneleider. Als toekomstig student is het handig als je de vakken economie, geschiedenis en maatschappijleer hebt gevolgd. Ook bezit je bij voorkeur een goede kennis van het Engels. Dit omdat je veel academische, Engelstalige literatuur moet lezen. Tenslotte moet je zelfstandig kunnen werken: je studeert veel tijd zelfstandig of bent op zoek naar geschikte literatuur. Nieuwsgierigheid en initiatief komen daarbij van pas.

Download een compleet overzicht van deze studie.

Studie in Cijfers

De studiebijsluiter Studie in Cijfers is gemaakt door Studiekeuze123 in opdracht van OCW op basis van verschillende bronnen en geeft een beknopt beeld van hoe een opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere universiteiten.

Feiten & cijfers
Diploma BSc Communication Science
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56615
Locatie Roeterseilandcampus