Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Communicatiewetenschap
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijving

Ben je na het lezen van de informatie enthousiast geworden voor de bachelor Communicatiewetenschap? Schrijf je dan op tijd in! Zie de onderstaande stappen die je moet doorlopen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-profiel

  Je kunt met elk profiel instromen in de bachelor Communicatiewetenschap. Een goede kennis van het Engels is onontbeerlijk; de vakken economie, geschiedenis en maatschappijleer kunnen goed van pas komen.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Met een hbo-propedeuse heb je ook toegang tot een universitaire bachelor. Vaak blijkt de opleiding in dat geval echter wel zwaar.
  Je kunt ook je hbo-bachelor voltooien en gebruikmaken van een van de mogelijkheden om in te stromen in een universitaire master. Bij Communicatiewetenschap volg je na je hbo-opleiding een verkorte bachelor (duur: maximaal 1,5 jaar) of krijg je individuele vrijstellingen toegekend. 

  Colloquium doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent en niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum.

  Vragen?

  Neem voor meer informatie over de aansluitmogelijkheden contact op met de studieadviseurs. 

 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA en je aan te melden voor UvA Matching.

Na voorwaardelijke toelating

 • 6. Doe mee aan de introductiedag

  In de week voor de start van het onderwijs woon je de verplichte introductiedag van de opleiding bij. Deze dag is bedoeld om je klaar te stomen voor de start van het onderwijs. Ook word je aangemeld voor de vakken. In juli ontvang je per e-mail nadere informatie over de introductiedag.

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.