Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Hoi! Ik ben Sanne en ik ben in september begonnen aan mijn bachelor Computational Social Science aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben 18 jaar en ik reis iedere dag van Almere naar de UvA. In mijn vrije tijd vind ik het altijd leuk om met vrienden af te spreken, maar een paar van mijn hobby’s zijn ook film kijken, lezen en kleine kunstdingen zoals tekenen of schilderen.

De keuze van mijn studie vond ik erg lastig, ik had geen idee wat ik wilde doen en ben uiteindelijk dankzij mijn mentor van de middelbare school bij Computational Social Science terecht gekomen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze opleiding omdat het een praktijkgerichte opleiding is, met veel focus op actuele gebeurtenissen. Het onderwerp van de opleiding en de vele mogelijkheden die je ermee hebt trok mij heel erg aan. Je krijgt echt een kans om een verschil te maken.

Ik ben nu ongeveer twee maanden bezig en ben nog steeds heel enthousiast. We zijn direct gestart met een klein project om alvast een idee te krijgen voor de rest van het jaar.

De opleiding is opgedeeld in projecten, waar de hoorcolleges en workshops dan ook op afgestemd worden. Je krijgt ook algemenere lessen, zoals Reading and Writing om je vaardigheden te verbeteren.

Op dit moment zijn we bezig met een project gebaseerd op kwalitatief onderzoek, waar we hoorcolleges en workshops over krijgen om te begrijpen wat kwalitatief onderzoek is en hoe je dit kan uitvoeren en analyseren. Maar het meest interessante vind ik de lessen over Digital Expertise, waarbij we leren te programmeren met Python.

In deze studie  werk je veel samen in groepsprojecten. Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat je goed blijft communiceren met je groepje, duidelijke afspraken maakt en eerlijk bent. Bij het kiezen van de opleiding moet je dan ook in het achterhoofd houden dat de opleiding veel draait om samenwerken. Je gaat direct aan de slag in een groepje en werkt samen met bedrijven, organisaties en andere partners.

Naast dat je kunt samenwerken heb je ook doorzettingsvermogen nodig. Er zijn momenten waarop een opdracht niet loopt zoals je had bedacht en dan moet je door kunnen zetten en weten wanneer je hulp moet vragen.

Het is best hard werken, maar het is ook heel interessant en erg gezellig met alle medestudenten!

Voor de toekomst zijn er zo veel mogelijkheden! Op dit moment hoop ik dat ik later een baan krijg waarmee ik écht verschil kan maken. Ik verwacht dat ik tijdens mijn studie een richting ontdek waar ik mij verder op wil richten.

Doordat de opleiding nieuw is, zijn er veel mogelijkheden om betrokken te zijn bij de opleiding. Ik help bij het inrichten van de studieruimtes en bij het opzetten van de studievereniging. Ik heb zo in de eerste maanden al veel nieuwe studenten ontmoet.

Ik heb zelf een bijbaan bij de supermarkt en een abonnement bij de sportschool. Het is goed te combineren met studeren. Ook afspreken met vrienden vind ik belangrijk, maar ik blijf realistisch, er zullen weken zijn waarop je minder kunt afspreken met vrienden en er zullen weken zijn waarop je hier meer tijd voor hebt.