Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie
Vergelijk

Docenten

Benieuwd naar welke docenten je in het eerste jaar (en later in je studie) tegenkomt? Het team van docenten uit het eerste jaar stelt zich graag aan je voor en vertelt waarom zij ooit met antropologie zijn begonnen.

x
Yolanda van Ede

Dr. Yolanda van Ede

Geeft in de bachelor Antropologie:

  • Inleiding Culturele Antropologie (1e jaar)
  • Etnografisch Practicum (2e jaar)
  • Presentatie en Mondeling Examen (3e jaar)

Vanuit een dans- en theaterachtergrond hoopte ik als student antropologie ooit mijn hypothese te bewijzen dat er een relatie bestaat tussen dans en landschap - de grond onder je voeten. Dansonderzoek werd destijds echter als volstrekt irrelevant gezien, waardoor ik me ben gaan richten op orale traditie en religie. Mijn proefschrift “House of Birds” gaat over de orale geschiedenis van een Tibetaans boeddhistisch nonnenklooster in Nepal. Pas na mijn aanstelling als onderzoeker-docent ben ik teruggegaan naar mijn eerste liefde en veldwerk gaan doen in Tokio naar de flamenco scene aldaar, en later in Manilla naar stijldansers.

De combinatie van theorie en praktijk, van studeren en ervaren, maakt antropologie voor mij zo bijzonder. Het is daarom dat ik, behalve steeds de grenzen tussen wetenschap en creativiteit opzoek in specialisaties als dans, beweging, kunst en de zintuigen, ook methoden en technieken van antropologisch onderzoek het mooiste vak vind om te geven.

Andere docenten

Nieuwsgierig naar de ervaringen van andere docenten?