Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als je je wilt inschrijven, doorloop je onderstaande stappen.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  De deadline voor inschrijving voor een bacheloropleiding, via Studielink, is 1 mei.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

  Ieder profiel geeft toegang tot de bachelor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie.

  Hbo-propedeusediploma

  Met een hbo-propedeuse heb je toegang tot de bachelor. De overstap naar de universiteit kan lastig zijn.
  Ook met een hbo-propedeuse moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

  Je kunt via een verkorte route, voor hbo-ers, een wo-bachelor in de antropologie behalen. Dit noemen we de verkorte bachelor. Op de pagina studieprogramma vind je de toelatingseisen en hoe je je kunt aanmelden.

  Colloquium doctum

  Als je geen geldige vooropleiding hebt afgerond en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een toelatingsexamen doen: het colloquium doctum.

  Ook met een colloquium doctum moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld besteed je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd ook rekening met kosten voor boeken en ander studiemateriaal, een laptop en kosten van levensonderhoud etc.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  UvA Matching vindt plaats na de oriëntatiefase en je verzoek tot inschrijving voor een studie via Studielink. Tijdens UvA Matching maak je vóór de start van je studie kennis met het onderwijs. Je krijgt hierdoor een beeld van je studie: je test of de opleiding bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit. Je krijgt hierna een advies voor het volgen van deze opleiding. Deelname aan UvA Matching is verplicht. 

  Als je je hebt aangemeld voor deze Bachelor en een positief toelatingsbesluit hebt ontvangen, kun je je via de ‘checklist aanmelden’ registreren voor Matching. Let op: als je recentelijk aan de Universiteit van Amsterdam hebt gestudeerd, hebt deelgenomen aan numerus fixus en/of UvA Matching van een andere UvA Bachelor, kun je je niet zelf aanmelden voor deze Matching. In dit geval kun je voor een handmatige inschrijving voor Matching contact opnemen met de Onderwijsbalie Sociale Wetenschappen via edss@uva.nl of (0031) (0)20-525 3777.

  Onze Matching loopt van 3 t/m 12 juni 2024. UvA Matching voor de Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:

  • Lees de literatuur;
  • Bekijk de webinar van dr. Vincent de Rooij;
  • Voltooi de schrijfopdracht over rituelen. Hier oefen je academisch schrijven, een belangrijke vaardigheid in onze Bachelor;
  • Bekijk de etnografische film Between Memories van visueel antropoloog Martha Dietrich;
  • Voltooi de schrijfopdracht over de film Between Memories;
  • Vul het intakeformulier in (extra belangrijk bij een chronische ziekte of functiebeperking);
  • Neem deel aan onze Meet & Match bijeenkomst op de Roeterseilandcampus (optioneel).

  UvA Matching voor de Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie vindt plaats op het online platform Canvas. Begin mei verschijnt het studiemateriaal op Canvas. Bereken voldoende tijd om de Matching te voltooien. Je kunt deze Matching in één dag voltooien of ervoor kiezen deze over meerdere dagen te spreiden. Je kunt de Matching in je eigen tempo afronden, maar houd er rekening mee dat je de Matching vóór 12 juni 2024, 23.59 uur moet hebben voltooid om aan je verplichting tot deelname te voldoen. Het is niet mogelijk om onze Matching op een later tijdstip af te ronden. 

  Onze Matching sluiten we af met een Meet & Match bijeenkomst op Roeterseilandcampus op donderdag 13 juni in de middag. De exacte tijden en details volgen in juni 2024 op Canvas. Om deze middag mogelijk te maken werken wij samen met onze studievereniging CASA. Deelname aan de Meet & Match is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen.

  Na voltooiing van de Matching ontvang je op basis van de schrijfopdracht je officiële persoonlijke (niet-bindende) Matching advies. Wij verwachten deze adviesbrief uiterlijk 1 juli 2024 te kunnen sturen. Let op: alleen de schriftelijke opdracht wordt beoordeeld met een score: onvoldoende, voldoende of uitstekend. Als je een onvoldoende scoort, betekent dit niet dat de UvA je afwijst. Toch raden wij je in dit geval sterk aan om je studiekeuze te heroverwegen en deel te nemen aan het webinar ‘Heroriëntering na UvA Matching’.

  Heb je verdere vragen over UvA Matching? Lees de veelgestelde vragen of neem contact op met de Onderwijsbalie Sociale Wetenschappen via edss@uva.nl of (0031) (0)20-525 3777.

Na (voorwaardelijke) toelating