Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie
Vergelijk

Danny de Vries

Dr. Danny de Vries geeft in de Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie: -Methoden en Technieken 1 (1e jaar) -Kwantitieve Methoden en Technieken (3e jaar)

x
Danny de Vries

Mijn eerste onderdompeling in de antropologie kwam toen ik verhuisde naar Tennessee, VS. Ja, ik had al wel interesse in cultuur toen ik nog landschapspsychologie studeerde in Groningen. Maar het verschil tussen studenten ecologie, psychologie, en land- en tuinbouw was toch nog niet zo groot als dat tussen mijzelf en de zuidelijke Verenigde Staten. Gelukkig kon mijn Amerikaanse vriendin mij nog enigszins wegwijs maken in het hoe en wat.

En zo begon het. Gefascineerd las ik in een kleine boekenwinkel op de Universiteitsstrip van UT Knoxville een antropologisch boek over “The Dutch”, geschreven voor en door Amerikanen. Gewoon omdraaien? Een eerste les in reflexiviteit. Na toelating tot het Masters en PhD programma Antropologie op de Universiteit van Noord Carolina in Chapel Hill promoveerde ik vele jaren later op een onderzoek naar cultureel geheugen en risicoverwachtingen in Amerikaanse overstromingsgebieden. Daarnaast werkte ik als evaluatie-onderzoeker in global health, op een project voor capaciteitsverhoging onder medisch personeel. Sinds 2010 weer terug in Nederland, en bezig met onderwijs en onderzoek in publieke gezondheidszorg, noodhulp, HIV/aids en infectieziekten.