Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Econometrie
Vergelijk

Studenten vertellen

Anna Buijsman, student BSc Econometrie

'Duidelijk toe te passen in de maatschappij' 

Anna Buijsman - Nederland

'In de andere opleidingen die ik heb bekeken, waaronder Bestuurskunde, miste ik altijd de wiskunde- en de inzichtvragen bij tentamens. Econometrie is voor mij de perfecte combinatie van wiskunde en een duidelijke toepassing in de maatschappij. Actuariële wetenschappen vond ik te specifiek en de vraagstukken die je oplost zijn vaak ietwat negatief (wanneer krijgt iemand een ongeluk bijvoorbeeld).

'Ik heb voornamelijk voor de UvA gekozen vanwege de studieadviseurs en het feit dat het goed te bereizen is vanuit Leiden. Het studeren bevalt me prima De opleiding is klein, waardoor er genoeg mogelijkheid is tot persoonlijk contact met de docenten. De campus heeft fijne, ruime lokalen. Helaas is zijn studieruimtes waar je kunt samenwerken aan specifieke computeropdrachten schaars, soms moeten we zoeken naar een geschikte plek, en dat is wel eens vervelend.

Sinds kort werk ik bij Baken Adviesgroep, een bedrijf dat markt- en concurrentie analyses uitvoert voor bedrijven. Voor mijn eerste project test ik een al ontwikkeld model waarmee voorspellingen over de ontwikkeling van de markt zijn uitgevoerd. Dit is een typisch voorbeeld van wat je later met je econometrie studie kan gaan doen. Voor deze studie moet je het leuk vinden om modellen te bouwen, te bestuderen en te testen.

Na mijn bachelor wil ik sowieso een master gaan volgen. Ik weet alleen nog niet of ik dat op de UvA of in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit zal doen. Het verschil tussen Erasmus en UvA is voornamelijk dat bij Erasmus de focus meer ligt op het klaarstomen voor het bedrijfsleven, en bij de UvA op het doen van onderzoek. Het liefst ga ik na mijn master bij een bedrijf werken en praktische vraagstukken oplossen. Het lijkt er dus op dat ik wat dat betreft beter voor Erasmus kan kiezen.'