Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Future Planet Studies
Opslaan in favorieten

Naast je opleiding

Naast je studie is er ook tijd en ruimte om te genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit. Zo kun je ook naast je studie bezig zijn met je vakgebied en mensen leren kennen.

Studievereniging

Future Planet Studies heeft samen met de interdisciplinaire studie Bèta-gamma een studievereniging; Spectrum. Je hebt hier volop de gelegenheid om in contact te komen met je medestudenten uit alle jaren. Spectrum heeft een actief bestuur en diverse commissies, zoals de studiereiscommissie, de feestcommissie en een commissie voor de uitgave van TIS (Tijdschrift voor Interdisciplinaire Studenten).

Studenteninspraak

In de opleidingscommissie praten studenten en docenten over allerlei zaken die van belang zijn voor de studie. De commissie geeft adviezen aan andere bestuursorganen, zoals het onderwijsinstituut. Studenten kunnen zich tot de commissie richten met opmerkingen over het onderwijsprogramma en de inrichting ervan.

Jaarlijks worden drie studenten in de opleidingscommissie gekozen. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je stem laten horen, en daarnaast nuttige ervaring opdoen. Ook kun je zitting nemen in de studentenraad van jouw faculteit of in de centrale studentenraad.

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.